Stedendriehoek

Kunst en design met een bijzonder verhaal

ZUTPHEN – Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 oktober laat Kunst of Art in Zutphen iedereen kennismaken met bijzonder talent. Zo kan men tijdens de eerste Social Art 3-daagse genieten van prachtige kunst, gemaakt door mensen met een (verstandelijke) beperking. Bovendien kan men zich laten inspireren door verrassende designproducten, geproduceerd van restmaterialen uit de Achterhoek.

Kunst of Art is een familiebedrijf met passie voor kunst. Zij verkoopt en verhuurt kunst aan zowel de particuliere als zakelijke markt. Het bedrijf vindt het vanzelfsprekend deze beeldende kunst en designproducten onder de aandacht te brengen: “Door met respect en aandacht mensen met diverse talenten en disciplines op een positieve manier met elkaar te verbinden, ontstaan verrassende samenwerkingen én bijzondere resultaten. Verborgen talenten worden benut, restafval wordt grondstof. Een win-win voor mens en omgeving.”

Tijdens de driedaagse treft men werken van kunstenaars die tekenen en schilderen bij diverse dagbestedingslocaties van Elver en Zozijn in de regio Achterhoek. Maar ook van daarbuiten, zoals de makers van het bijzondere label Mooi door Mij laten zien: designproducten met ontwerpen van onder anderen Ellis Rowold en Ramon Middelkoop.

Daarnaast is een selectie van ambachtelijk gemaakte designproducten te zien van het Achterhoekse bedrijf Around the Corner: allemaal op basis van hergebruik van restmaterialen zoals wol, glas en hout. Bovendien toont meubelarchitect Rolf Wolters enkele meubels, zoals een fauteuil en een ‘verlegen stoeltje’, beide gemaakt van oude panlatten.

Tijdens de driedaagse zijn enkele makers van de kunstwerken aanwezig die graag iets over hun werk vertellen.

De Social Art 3-daagse vindt plaats bij de Kunstuitleen Zutphen, Nieuwstad 57-61, en de openingstijden zijn: vrijdag 26 oktober van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag 27 oktober van 11.00 tot 17.00 uur en zondag 28 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.kunstofart.nl