Stedendriehoek

Kom erbij in Kinderboekenweek

ZUTPHEN/WARNSVELD – Kinderboeken over vriendschap staan dit jaar centraal in de Kinderboekenweek van 3 tot en met 14 oktober. Onder het motto ‘Kom erbij!’ verzorgen de bibliotheken in Warnsveld en Zutphen leuke activiteiten voor kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes.

Workshop Marit Törnquist
Veelbekroond illustratrice en schrijfster Marit Törnqvist komt ter ere van de Kinderboekenweek een workshop geven. Vertrekpunt van haar workshop is het boek ‘Het gelukkige eiland’. De Bibliotheek Zutphen; woensdag 3 oktober 15.00-16.30 uur; leeftijd 6-12 jaar; deelname kost €5,-; aanmelden bij boekhandel Van Someren & Ten Bosch.

Gekke buren
Gekke buren is een humoristische voorstelling van Daniëlle van Dijk, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Ingrid & Dieter Schubert. De Bibliotheek Zutphen; zaterdag 6 oktober 14.00-14.45 uur; leeftijd 4-7 jaar; vrij entree. 

Wij houden van kamperen, dat houdt ons jong en fris
Theatergroep Smoesjes! komt met een vrolijke voorstelling naar Warnsveld. Twee Amsterdamse vriendinnen gaan kamperen op de Veluwe. De een vindt het heerlijk, de ander was veel liever thuis gebleven, lekker met haar neus in de boeken. De Bibliotheek Warnsveld; woensdag 3 oktober 16.00-16.50 uur; leeftijd 8-11 jaar; vrij entree.

Eiske het ijsvogeltje & visje Finn
Voorlezen voor alle kinderen tot 8 jaar. Speciale gast deze middag is Erika Visser, zij leest voor uit haar eigen boek: Eiske het ijsvogeltje & visje Finn, over de vriendschap tussen een ijsvogeltje en een visje.

De Bibliotheek Warnsveld; woensdag 10 oktober 14.00-16.00 uur; leeftijd 3-8 jaar; vrij entree. 

Kom ook naar de Bibliotheek voor de gratis Kinderboekendoekrant met een helder overzicht voor 6- tot 12-jarigen van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Met een extra katern van 8 pagina’s met spelletjes, raadsels, en puzzels. Voor ouders en grootouders ligt de Voorleesgids klaar: een ideale wegwijzer met meer dan 200 boeken voor kinderen van nul tot zes jaar. Het complete Kinderboekenweekprogramma met alle locaties en tijden is te vinden op www.graafschapbibliotheken.nl .