Stedendriehoek

Kindernet startBSO bij voetbalclub

ZUTPHEN – Vanaf oktober opent Kindernet haar deuren voor een BSO bij voetbalvereniging AZC. BSO Hanzepark gaat in de wijk Noordveen via sport- en spelactiviteiten de koppeling maken tussen opvoeden en spelen.

Kindernet heeft in nauwe samenwerking met de verenigings- en buurtsportcoach van AZC, de heer Waterlander en de beweegcoach van Kindernet een uniek concept weten te realiseren. Daarbij ligt de kracht in het verbinden van diverse samenwerkingspartners in de wijk op gebied van sport, spel en cultuur. Op deze wijze kan BSO Hanzepark mogelijk de ouders ontlasten, doordat de kinderen tijdens de BSO een sport kunnen beoefenen bij diverse sport- en muziekverenigingen. Bij bewegen hoort ook gezonde voeding. Daarom is Kindernet voornemens om tijdens de opvang gezonde warme maaltijden te gaan aanbieden.

Naast bewegen en gezonde voeding vindt Kindernet het van groot belang dat een kind zich prettig en veilig voelt in de BSO-omgeving. Hierbij speelt vervolgens de afstemming van de situatie thuis met die bij de BSO een belangrijke rol. Daarnaast blijft de tijd op de BSO vrije tijd van het kind. Dus niks moet. Voor een kind is het heerlijk om ook af en toe lekker een boekje te lezen, te knutselen of mee te helpen met koken. Dit kan allemaal bij BSO Hanzepark.

Woensdag 19 september kan iedereen nader kennismaken tijdens een gratis sport- en spelmiddag van 14.00 tot 17.00 uur bij BSO Hanzepark aan de Fanny Blankers-Koenweg 8 te Zutphen. Dat is op het complex van de Zutphense voetbalvereniging AZC. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 17 september via e-mail planning@kdvkindernet.nl  of telefonisch via 0575-533800. Wie graag een rondleiding wil of het kind direct wil inschrijven voor BSO Hanzepark, kan contact opnemen met Kindernet via bovenstaande gegevens.