Stedendriehoek

Kinderen gratis naar Hanzehof

ZUTPHEN – Op woensdag 6 november wordt er gestaakt in het onderwijs. Geen reden voor ouders om met de handen in het haar te zitten, want Theater Hanzehof nodigt alle kinderen tussen de 3 en 8 jaar uit om die dag gratis naar de voorstelling ‘Meneertje Rood-Geel-Blauw’ te komen. De voorstelling wordt die dag vier keer gespeeld door Figurentheater Ennadien.

Figurentheater Ennadien gebruikt het werk van Piet Mondriaan voor een voorstelling vol verrassingen, waarin niets is zoals het eerst lijkt. Zoals de schoonmaakster van het theater die nog even snel het podium komt schoonmaken, zodat de voorstelling kan beginnen. Is zij echt de schoonmaakster, of is zij het die de voorstelling zelf in gang zet?

Het uitgangspunt voor ‘Meneertje Rood-Geel-Blauw’ is het werk en leven van een van de bekendste kunstenaars van de 20e eeuw: Piet Mondriaan. Hij begon als landschapsschilder, maar werd het meest bekend met zijn kubistische, abstracte en kleurrijke werken. Het vrolijke karakter van zijn kleurencombinaties en lijnenspel werd iconisch: ideaal ‘materiaal’ voor jonge kinderen. ‘Meneertje Rood-Geel-Blauw’ gaat over kleuren en zijn wie je bent, maar ook een zoektocht naar de mooiste vorm die je maar kunt maken.

De voorstelling wordt op 6 november gespeeld om 9.30, 11.00, 13.30 en 15.00 uur. Ook op zondag 10 november zijn er twee gratis voorstellingen: om 11.00 en 14.00 uur. De toegang is gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Reserveren kan via de theaterkassa en op www.hanzehof.nl.