Stedendriehoek

Kinderboekenweek inhet teken van vervoer

BRUMMEN/VOORST – De Kinderboekenweek komt er weer aan. Van 2 tot en met 13 oktober kan men alles ontdekken over voertuigen en vervoer, want het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Reis mee!’. Ook Bibliotheek Brummen|Voorst verzorgt allerlei leuke activiteiten tijdens de Kinderboekenweek. Zo komen er schrijvers naar scholen om te vertellen over hun werk, kunnen kinderen naar een theatervoorstelling over geschiedenis en in de Bibliotheek ligt een doe-boek klaar samen met een spannende speurtocht.

Schrijvers op bezoek
De schrijvers komen in de groepen 5 tot en met 8 in een leuke les of workshop vertellen over hun werk. Hoe word je schrijver? En wat doet zo iemand eigenlijk de hele dag? Onder anderen Gerard van Gemert (zie foto), Sanne Bakker, Iris Boter en Marc ter Horst komen hier alles over vertellen. Het inlezen kan nu al beginnen, want de scholen hebben allemaal een pakket boeken ontvangen ter voorbereiding.

Het nieuws van gisteren
De onderbouw bezoekt een theatervoorstelling, ‘Het nieuws van gisteren’. Theatergroep Laros en de Jong beeldmakerij wekken de geschiedenis in drie kwartier op geheel eigen wijze tot leven. In een levensgrote tv-studio geven ze een kijkje achter de schermen van het nieuws. Hoe wordt nieuws gemaakt en wat gebeurt er met het oude nieuws? Waar blijft het nieuws van gisteren en wat gebeurt er als dat opeens het nieuws van vandaag wordt? Ridders op de snelweg, dino’s op school… hopelijk komt het allemaal weer goed!

In de Bibliotheek
In de Bibliotheek zelf kunnen kinderen gedurende de hele Kinderboekenweek een speurtocht binnen het thema ‘Reis je mee!’ ondernemen. Beantwoord vragen over vervoer, zoek stickers en ga op zoek naar het eindpunt. Met het gratis doe-boek dat in de Bibliotheek voor je klaarligt, kun je nog veel meer leren. Maar de voorraad is beperkt, dus wees er snel bij.