Stedendriehoek

Kerstboomgaard Zutphen volgeplant met meer dan honderd bomen

ZUTPHEN – Op zondag 12 januari was het komen en gaan bij de Kerstboomgaard op Stadsgoed Helbergen. De kerstbomen kwamen op kruiwagens, steekkarren, zelfs achter op de fiets naar de buurttuinen. Onder het genot van warme chocolademelk, marshmallows bij het vuur en een goed gesprek gingen de kerstbomen de vruchtbare grond in. Met vereende kracht werd, door jong en oud,  het onwaarschijnlijke aantal van 114 bomen terug geplant.  

Organisator Niels Hartvelt: “Ruim honderd bomen terugplanten tijdens een eerste poging overtreft alle verwachtingen. De kerstboomgaard zingt rond onder de Zutphenaren en dat belooft wat voor het volgende jaar! Los van het aantal bomen heeft iedereen vooral enorm genoten van de sfeer en het samenwerken.. Wat mij betreft het bewijs dat ook op grond met een tijdelijke bestemming iets moois kan opbloeien. Ik heb alweer een volgend plan dat ik graag in Zutphen zou realiseren..!”

Op zondag 13 en 20 december 2020 worden de bomen weer uitgegraven. Wil je een kerstboom uit de boomgaard adopteren? Of alvast een plekje voor je eigen boom reserveren voor 2021? Mail naar destadsboer@gmail.com.

Met speciale dank aan gemeente Zutphen en Het Groene Lokaal.