Stedendriehoek

Kalista drievoudig Nederlands kampioen

ZUTPHEN – Het elfjarige Zutphense danstalent Kalista Lamers is liefst drie keer Nederlands kampioen geworden in diverse categorieën. Ook werd ze Nederlands rankingkampioen.

Kalista was de beste bij hiphop solo children female, hiphop battle en electric boogie. Ook werd ze samen met haar duo-partner Dariël van der Zwan derde bij de duo children. Kalista kreeg daarnaast de rankingbeker ‘solo female star’ uitgereikt. Deze beker heeft ze gewonnen doordat ze over vijf competitiewedstrijden afgelopen seizoen de hoogste score had behaald.

Kalista begon op vijfjarige leeftijd met dansen bij de Zutphense dansschool Mars Bentum. Tegenwoordig reist ze samen met haar ouders twee keer in de week met de trein naar Amsterdam. Daar krijgt ze les op de bekende dansschool BOINK. Ze wordt gecoacht door Henry O’Tawaih.

Kalista heeft zich gekwalificeerd voor zowel het Europees kampioenschap, dat plaatsvindt van 28 juni tot 1 juli in Bremerhaven (Duitsland) als het wereldkampioenschap, dat van 23 tot en met 27 oktober wordt gehouden in Kielce (Polen).