Stedendriehoek

Jong en oud ontmoeten elkaar op Dweildag

ZUTPHEN – De 16e editie van ‘De Bos Dweildag Zutphen’ staat voor de deur. We spreken voorzitter Wiet Verschure, bestuurslid Jurjen Lula en zijn vrouw Mireille Keller hierover. Wiet benadrukt dat het zonder een goed bestuur en ondersteuning niet mogelijk is om zo’n evenement te organiseren: “Ik zorg voor de werving van orkesten, houd de website up to date en maak het speelschema voor de dag zelf. En wat te denken van de logistiek, al jaren verzorgd door Henri Scholten. Een grote verantwoordelijke klus. Ellen Bargeman (secretaris) en penningmeester Joost Cornax die samen ook verantwoordelijk zijn voor de horecasponsoren en Jurjen die de PR en sponsoring doet.”

Jurjen zegt daarover: “We zijn heel trots dat onze hoofdsponsor De Bos Makelaardij er al vanaf het begin bij is. Begin september bestaan zij ook nog eens 30 jaar. Dan heb je het met elkaar steeds goed gehad. Uiteraard zijn we blij met alle sponsoren, klein en groot.” 

Jurjen vertelt over het programma op zaterdag 8 september: “25 orkesten nemen deel. Ze bewegen zich aan de hand van een speelschema door de stad, startend met een defilé. Daarna gaan alle orkesten achter elkaar door de binnenstad. Dit start om 12.15 uur in de Laarstraat. De orkestleden worden goed gefêteerd door de lokale horeca. Een mooie manier van sponsoring. Sponsoren kan overigens op vele manieren: naam op het hoofdpodium, het adopteren van een orkest en adverteren in ons Dweilmagazine.” Mireille, die verantwoordelijk is voor dit speciale magazine, zegt daarover: “Dit blad wordt eind augustus verspreid. Het is een leuk en informatief magazine waarin de orkesten worden voorgesteld, maar ook verschillende sponsoren en uiteraard het programma en locaties. Heel fijn om dat weer aan te bieden, het geeft net even wat meer informatie die mensen makkelijk nog eens kunnen nalezen.” 

Wiet vindt het mooi dat jong en oud elkaar ontmoeten tijdens de Dweildag: “Het is ook echt een dag voor het gezin. We hebben bijvoorbeeld ook een orkest bestaande uit jongeren: Kleintje Spul(t). Mensen kunnen lekker rondstruinen en een terrasje pakken. Voormalig inwoners van Zutphen komen er speciaal voor terug. En er zijn mensen die het al jaren koppelen aan een weekend Zutphen. Bezoekers zijn dus van harte welkom en de toegang is uiteraard gratis.” Jurjen benadrukt dat, als mensen alles willen meemaken, ze om 12.00 uur aanwezig moeten zijn. De stad is makkelijk te bereiken met de trein, de reizigers lopen zo het centrum in. 

Mireille benadrukt de informatievoorziening: “Er is veel informatie te vinden op www.dweildagzutphen.nl en in het Dweilmagazine. Wat  leuk is, is de puzzel met mooie prijzen en we besteden ook aandacht aan de vrijwilligers.” Wiet knikt en geeft aan dat zonder al die vrijwilligers De Bos Dweildag Zutphen niet te organiseren valt: “Fantastisch, velen dragen een eigen steentje bij. We doen het echt samen. We hebben altijd wel behoefte aan vrijwilligers en geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar: info@dweildagzutphen.nl