Stedendriehoek

Jeugdig ‘blauw’ bij de Wegwijzer

ZUTPHEN – In de voorjaarsvakantie hebben de medewerkers van peuter- en BSO-groep de Wegwijzer, onderdeel van Dikkertje Dap kinderopvang, niet stil gezeten; zij hebben het lokaal volledig in een nieuw jasje gestoken. Hierbij is rekening gehouden met verschillende ontwikkelingsgebieden van het kind. Er zijn vernieuwde hoeken gecreëerd, waaronder een bouwhoek, een huishoek, een knutselhoek, een leeshoek, een ontdekkingstafel en natuurlijk reken- en taalkasten.

“Bij binnenkomst gingen de kinderen meteen op ontdekking; zij werden erg enthousiast van alle nieuwe materialen, activiteiten en het nieuwe thema ‘politie’. De kinderen kunnen zich verkleden tot een echte ‘boef’ en ‘politieagent(e)’, en alle politiematerialen zijn aanwezig om zo het spel te stimuleren. De kinderen zijn bezig met sporenonderzoeken, vingerafdrukken en het afleggen van een parcours. Ook zijn er opeens spullen verdwenen. Als je dit allemaal kunt oplossen en volbrengen, verdien je natuurlijk een politiediploma!” aldus Denice Scheuter. 

“Op 16 maart zijn wij bij het politiebureau in Zutphen geweest. Wij willen het politiebureau ontzettend bedanken voor de leuke ochtend en de gastvrijheid. De kinderen voelden zich echte politiemannen en -vrouwen, want ze mochten zelf op de politiemotor en in de politieauto. Als je dit allemaal mag, voel je je natuurlijk wel ontzettend stoer! Ben je nieuwsgierig naar onze peuter- en BSO-groep? Kom dan snel kijken!”