Stedendriehoek

Inspirerend Woonfeest bij jubilaris Eijerkamp

ZUTPHEN – Woonwinkel Eijerkamp bestaat 90 jaar en viert deze mijlpaal met een inspirerend Woonfeest, dat in de woonmaand oktober van start gaat in de woonwinkels in Zutphen en Veenendaal. Onder het motto ‘wie jarig is trakteert’ organiseert de woonwinkel in de maanden oktober en november feestelijke events met heel veel jubileumvoordeel.

Topdesigners Jan te Lintelo, Jorre van Ast, Harvink en Edward van Vliet ontwikkelden speciaal ter ere van het 90-jarig bestaan van woonwinkel Eijerkamp exclusieve Jubileum Specials die alleen bij Eijerkamp te verkrijgen zijn. Om het 90 jaar woonfeest extra te vieren brengt Eijerkamp een speciaal jubileumboek uit met historische anekdotes over het familiebedrijf. Het boek van schrijver Erris van Ginkel neemt de lezer mee in een reis door de tijd en vertelt het bijzondere verhaal van 90 jaar Eijerkamp; euforische momenten maar ook moeilijke periodes passeren de revue in het jubileumboek. Het jubileumboek is in de woonwinkels in Zutphen en Veenendaal te verkrijgen.

Eijerkamp is opgericht in 1928 door Evert-Jan sr. Wat in 1928 begon als matrassenfabriek, groeide in enkele decennia uit van één naar vijf woonwinkels in het centrum van Hanzestad Zutphen. Het geheim van 90 jaar Eijerkamp omschrijft Evert-Jan Eijerkamp in vier woorden: “Het is nooit klaar.” 90 jaar Eijerkamp betekent namelijk 90 jaar innovatie: zo bouwde de woonwinkel als eerste in Nederland een hoogbouwmagazijn om nog meer meubels uit voorraad te kunnen verkopen en opende de woonwinkel als eerste een Kinderparadijs om een dagje uit voor het hele gezin te kunnen zijn. In de jaren ’90 was Eijerkamp de eerste woonwinkel met deelname aan tv-programma’s zoals Eigen Huis & Tuin. Zo brak het bedrijf opnieuw door als nationale wooninspiratie. Anno 2018 bouwt Eijerkamp Retail Groep aan de woonwinkel van de toekomst en bundelt de woonwinkel haar krachten met partners met een gedeelde passie voor wonen zoals vtwonen, bekende woonmerken en topdesigners.

Een aantal waarden zijn al vanaf de oprichting in 1928 essentieel onderdeel van het familiebedrijf. Hans-Jaap Eijerkamp: “Met onze service willen we ons altijd onderscheiden. En daarmee hebben wij een unieke combinatie in huis.” Evert-Jan Eijerkamp: “Wij willen de woonwinkel zijn waar je naar toe gaat om je woondromen te laten waarmaken. Wij hebben alles in huis om in elke woonsmaak en voor ieder budget een droominterieur te creëren. Wij kunnen naast onze klanten staan en ze adviseren.” Ook speelt Eijerkamp in op de veranderende behoeften van de consument. Evert-Jan Eijerkamp: “Niet iedereen wil lang wachten op zijn nieuwe meubels. Een grote collectie woonitems is bij ons uit voorraad leverbaar, zodat je ook die bank volgende week in huis kunt hebben.”

De vierde generatie heeft zich al aangediend in het familiebedrijf. Lisanne, Marloes en Lotte. Zij houden zich bezig met alle belangrijke pijlers van het woonwinkel warenhuis: inkoop, styling, organisatie, marketingcommunicatie, (online) concepten en service. De toekomst? Hans-Jaap Eijerkamp: “De combinatie van service, woonbeleving en ook online aanwezigheid en shoppen zal steeds belangrijker worden.”