Stedendriehoek

Indrukwekkende ervaring in 3D

ZUTPHEN – Filmmaker Ang Lee komt deze maand met een geheel nieuwe bioscoopervaring: Gemini Man in 3D+ in HFR (High Frame Rate). De regisseur is bekend van films zoals Life of Pi, Hulk en Hidden Dragon Crouching Tiger, allen visuele spektakels.

Zijn nieuwste film geeft bezoekers een indrukwekkende 3D-ervaring: met 3D+ zit je middenin de actie. De film is opgenomen in het maximale frame rate van 120 frames per seconde. Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling van de cinematografie en geeft de toeschouwer de meest fascinerende ervaring ooit.

Ook bij Cinemajestic in Zutphen is Gemini Man te zien in 3D+ met 60 frames per seconde. Een normale film wordt vertoond met 24 frames per seconde. Door het aantal frames te verhogen wordt het beeld scherper en geeft dit een buitengewone beleving. Details worden zichtbaarder, waardoor het lijkt alsof de bezoeker op de set aanwezig is. De kwaliteit is haarscherp en nog nooit eerder vertoond in de Nederlandse bioscoop. The Hobbit-films waren bijvoorbeeld te zien met 48 frames per seconde.

Gemini Man is een nieuwe actiethriller met Will Smith in de rol van huurmoordenaar Henry Brogan. Hij wordt opeens zelf het doelwit, als hij achtervolgd wordt door een mysterieuze jongere concurrent die zijn acties telkens lijkt te kunnen voorspellen.

Een compleet avondje uit in Zutphen kan in servicebioscoop Cinemajestic op bedrijventerrein De Mars. Het theater beschikt over vier zalen, met elk 160 tot 180 stoelen, waarin tot 550 bezoekers van de nieuwste films kunnen genieten. Service staat bij Cinemajestic hoog in het vaandel, want tijdens de film kunnen bezoekers met één druk op de knop een bestelling voor een snack of drankje doorgeven. De bestelling wordt aan de stoel gebracht. Achteraf kunnen bezoekers in het Grand Café nagenieten van een hapje en een drankje. Zie: www.cinemajestic.nl