Stedendriehoek

In gesprek met auteurs

ZUTPHEN – Maandag 17 februari verwelkomt Literair Café Zutphen schrijfster/filosofe Miriam Guensberg en schrijver/dichter Mark Boog als gast. Verder zijn er bijdragen van onder anderen Hans Heesen en Oliver Gee. De avond wordt gepresenteerd door Pieter Bas Kempe. Plaats van handeling is Café De Deur, Turfstraat 1. B-FM verzorgt een radiostream.

Nadat Miriam Guensberg (zie foto) in 2013 de roman ‘Poolse tranen’ publiceerde als eerbetoon aan haar Pools-joodse vader, die als arts in het Poolse leger meehielp aan de bevrijding van Nederland, verscheen onlangs over diezelfde vader het non-fictieboek ‘Held zonder vaderland’. Hierin vertelt Guensberg hoe haar vader bij de bevrijding van Zuid-Nederland zijn grote liefde ontmoette. Na de oorlog bouwde hij met haar een nieuw bestaan op in Twente en werd hij één van Nederlands eerste anesthesisten. Sander Grootendorst gaat met haar in gesprek.

Na de pauze spreekt Eke Mannink met Mark Boog over zijn net verschenen dichtbundel ‘Liefde in tijden van brand’. Boog debuteerde in 2000 als dichter met de bundel ‘Alsof er iets gebeurt’, waarvoor hij de C. Buddingh’-prijs kreeg. Een jaar later verscheen zijn roman ‘De vuistslag’. Sindsdien publiceert hij afwisselend romans en poëzie. In 2016 verscheen zijn ‘roman in verzen’ De rotonde. Liefde in tijden van brand is zijn achtste bundel. Boogs werk kenmerkt zich door een ironische, relativerende toon. Criticus Piet Gerbrandy noemde Boog in de Volkskrant de ‘meester van de desillusie’.

Het Literair Café begint om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij.