Stedendriehoek

Ilse schittert naast musicalsterren

ZUTPHEN – De 11-jarige Ilse Harmsen uit Zutphen staat zondag 30 juni samen met professionele en bekende sterren in de spotlights tijdens de musical ‘Stella in de sterren’ in de Stadsschouwburg van Utrecht. Ze mag de rol van Demi spelen; Demi is erg praktisch, betrouwbaar en houdt van aanpakken. Demi moet eerst iets zien of doen voordat ze iets gelooft, daardoor is ze niet naïef. Ze geeft veel om haar vrienden en doet er alles aan om ze zoveel mogelijk te beschermen. “Een grote verantwoordelijkheid”, vindt Ilse zelf ook. “Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk!”

Leerlingen van alle veertig vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musical-sterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan. 

De jonge Ilse zit nu drie jaar in de TopClub in Amersfoort. Dat ze Demi, een van de hoofdrollen in de musical ‘Stella in de sterren’ speelt, brengt wel extra veel repetitiedagen met zich mee, want leerlingen die hoofdrollen vertolken in de grote eindvoorstellingen repeteren extra vaak voor de uitvoering. Geen probleem voor Ilse: “Ik ben heel blij met mijn hoofdrol. Met de andere Demi’s is het altijd heel gezellig. Wij zijn met zowel meisjes als jongens, dus dat is erg leuk. We hebben allemaal wel een paar eigenschappen van Demi en kunnen het goed met elkaar vinden. Soms moet je even wachten omdat een andere Demi mag oefenen, maar door goed te kijken leer je van elkaar.” 

De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang-, dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Ilse auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt ze enorm uit naar haaroptreden in die eindvoorstelling. “Ik heb heel veel zin in de eindvoorstelling. Ik kijk uit naar het ruzie maken met Lucy, en naar de scène met de vier elementen.” 

Zang, dans en acteren
Kinderen en jongeren krijgen bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy elke week les in zingen, dansen en acteren, in hun eigen leeftijdscategorie. De tweede helft van het schooljaar werken zij toe naar de grote zomervoorstelling. In september kunnen kinderen en jongeren van 4 tot en met 18 jaar starten met lessen in de basisgroepen. Daarnaast zijn er het jaar door diverse auditiedagen om te kunnen instromen in een Topclub. De volgende auditiedag is 31 augustus in Amersfoort. Meer informatie op www.telekidsmusicalschool.nl

‘Stella in de sterren’
‘Stella in de sterren’ gaat over een meisje dat zich alleen voelt, omdat ze zich anders dan anderen voelt. De musical met leerlingen van de musicalschool, violiste, zangeres en stemactrice Jannemien Cnossen, actrice, stemactrice en regisseuse Hymke de Vries en Daan van Rijssel, bekend van onder meer André het Astronautje en tv-series als B.A.B.S, Flikken Maastricht en Gooische Vrouwen is te zien in de Stadsschouwburg.