Stedendriehoek

Hindernisbaan voor goede doel

WARNSVELD – Op het terrein van Warnsveldse Boys vindt zaterdag 7 juli de eerste Buddy Obstacle Run plaats. In een prachtig natuurgebied in Zutphen ligt het parcours van het sportieve evenement, dat door bos en water loopt en waarin deelnemers worden uitgedaagd door diverse hindernissen.

Deze Obstacle Run is voor gezinnen en sporters, maar is uniek omdat er een Heldenparcours wordt aangelegd voor mensen met een beperking. Voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar is er een parcours over 3 kilometer, dat niet door het water zal lopen en het kind dient begeleid te worden door minimaal één volwassene. Deelnemers vanaf 12 jaar kunnen kiezen uit een parcours van 3 of 7 kilometer. Voor de Helden, sporters met een handicap, is een speciaal parcours uitgezet. Zij krijgen de begeleiding die ze nodig hebben door middel van één of meerdere buddy’s.
Het motto van de Buddy Obstacle Run is dat iedereen mee kan doen. Voor deze eerste editie van het evenement zijn voor Helden 75 tickets beschikbaar. Het maximale aantal deelnemers is 500. De opbrengst van dit evenement komt ten goede aan onderzoek naar de ziekte Batten, een slopende stofwisselingsziekte.