Stedendriehoek

Het land van Van Gogh in Geweldig!

ZUTPHEN – Op initiatief van Club Goud uit Nijmegen reizen er komend halfjaar drie pop-up expo’s door het land. Het doel: kunst brengen naar mensen die zelf niet meer makkelijk naar het museum kunnen. Het Van Gogh Museum, Het Valkhof Museum en het Noordbrabants Museum maakten hiervoor een expositie. In Zutphen is als eerste de pop-up expo ‘Het land van Van Gogh’ te bewonderen in Geweldig! van woensdag 3 mei tot en met donderdag 25 mei.

De expo ‘Het land van Van Gogh’ is gemaakt in samenwerking met Geweldig! en Waterkracht. Iedereen is van harte welkom om de kunstwerken te bekijken, de verhalen erachter te horen en de wereld te ontdekken door de ogen van Van Gogh. Deze expositie met afbeeldingen van werken uit het Van Gogh Museum geeft de mogelijkheid om mee te reizen met Van Gogh. Van het Brabantse Nuenen naar Parijs en Zuid-Frankrijk en in gedachten weer terug naar zijn jeugd in Brabant. Ontdek hoe hij zijn eigen stijl vond, kijkend naar de wereld om hem heen. Ieder kunstwerk roept vragen op en nodigt uit tot een gesprek.

Feestelijke opening, aardappelbuffet en creatieve activiteiten

De feestelijke opening vindt plaats op woensdag 3 mei van 10.00 tot 11.00 uur met een kopje koffie of thee met huisgemaakt lekkers. Later die dag is er van 14.00 tot 16.00 uur een eerste activiteit voor jong en oud: ‘Maak je eigen schilderij in de stijl van Van Gogh’ en ontdek jouw talent en schilderplezier. Er worden tijdens de pop-up expo verschillende andere creatieve activiteiten georganiseerd: kijk voor een overzicht op www.geweldigzutphen.nl of www.facebook.com/geweldigzutphen.

Ter afsluiting van de pop-up expo in Geweldig! is er op donderdag 25 mei van 16.00 tot 18.00 uur een groot aardappelbuffet. Geïnspireerd op De Aardappeleters van Van Gogh, wordt iedereen uitgenodigd om een favoriet aardappelgerecht mee te nemen en bij elkaar aan tafel te schuiven om te genieten van de verschillende aardappelgerechten.

Op vrijdag 26 mei reist de expositie ‘Het land van Van Gogh’ verder naar wijkcentrum Waterkracht en is daar te bewonderen tot en met woensdag 21 juni. Daarna volgen op beide locaties pop-up exposities van Het Valkhof Museum en het Noordbrabants Museum.

Ontmoetingsplek en (wijk)restaurant Geweldig! is gevestigd in wooncomplex St. Elisabeth, Geweldigershoek 39, en is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.