Stedendriehoek

Hemelse Overtuin volop in bloei

WARNSVELD – Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, is de Overtuin in Warnsveld voor publiek opengesteld. In de maand mei is het een groot feest om de tuin die aangelegd is in de landschapsstijl, te bezoeken. Zo staat de oude sneeuwklokjesboom uit 1832 in bloei, met roomwitte klokjes.

De prachtige zakdoekjesboom – ook wel Vaantjesboom of Davinia genoemd – is behangen met witte ‘zakdoekjes’. En de Chinese blauwe regen uit 1936 is met haar lila trossen een ander hoogtepunt in de tuin. Maar ook de monumentale kastanje uit 1832 draagt haar vele toortsen met trots. Verder bloeien de Azalea’s en Rododendrons en de wellicht nog verschillende fruitbomen. En de duizenden stinzenplanten – onder andere bosanemonen, lelietjes der Dalen en Blue Bells – zorgen voor een kleurrijk tapijt.

Na een wandeling door de tuin is het goed toeven op het terras of in de sfeervolle oude boerderij, tevens galerie. Daar is de expositie Kippenvel van Carla Nederbragt te bezichtigen. Zij maakt kleurrijke schilderijen, geïnspireerd door de complexiteit van mens en maatschappij. Ze observeert dagelijks situaties, met humor, irritatie of liefde. Ze probeert te begrijpen hoe het werkt tussen mensen en waar het om gaat. Hoe mensen zich verhouden tot zichzelf en hun omgeving. Gewoontes. Ook de verbinding tussen mens en dier. Menselijk dier versus dierlijk mens. Dat levert interessante schilderijen op met een diepere laag. De expositie is nog te zien tot en met Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei.

De openingstijd is van 12.00 tot 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Het terras en de galerie zijn vrij te bezichtigen, alleen voor een bezoek aan de tuin wordt €3,- entree gevraagd. Voor meer informatie kan men terecht op de website www.deovertuin.nl, mailen naar info@deovertuin.nl of bellen naar 0575-559989.