Stedendriehoek

Hartverscheurende film op feestelijk moment

BRUMMEN – Met de vertoning van de prachtige Libanees/Amerikaanse speelfilm Capharnaüm op donderdag 29 augustus sluit de Brummense Buitenbios het vijftiende seizoen af. Een gedeelte van het park ’t Goor wordt omgetoverd tot een buitenbioscoop. De film begint om 20.45 uur.

De voor een Oscar genomineerde speelfilm onder regie van Nadine Labaki vertelt het hartverscheurende en prachtig verfilmde verhaal van Zain. Volgens de arts moet Zain een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd, want hij is bij zijn geboorte niet aangemeld. Zo zijn er meer basale zaken die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming en liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht is dat ze hem op de wereld hebben gezet. Vooral het spel van de twee jeugdige hoofdrolspelers, Zain Al Rafeea  en Boluwatife Treasure Bankole, is zeer overtuigend en ontroerend.

De speelfilm wordt vertoond op een groot scherm en vindt plaats op het grasveld tussen basisschool het P@rk en dierenpark ‘t Goor. Het is uitdrukkelijk geen ‘drive-in bioscoop’ maar meer een ‘sit-in bioscoop’. Bezoekers nemen zelf hun klapstoelen, dekens of matjes mee om op te zitten. Er is geen verkoop van drank en versnaperingen, er van uitgaande dat men zelf wat mee neemt. De toegangsprijs bedraagt €4,-.
Voor informatie over het doorgaan van de film in verband met het weer kan men op 29 augustus bellen naar 06-23380958 of kijken op de website www.brummensebuitenbios.nl. Ook kan men bellen naar de organisatie: Rudie van den Berg (0575-565037) of Theo van Enckevort (0575-561983).

In het eerste weekend van november viert de Buitenbios het vijftienjarig bestaan met de vertoning van vier filmklassiekers op speciale binnenlocaties onder de titel ‘De Brummense Binnenste Buiten Bios.