Stedendriehoek

Handje toesteken in museum

ZUTPHEN – Het Geelvinck MuziekMuseum in Zutphen is een plek waarin de tijd letterlijk heeft stilgestaan. Er is een grote collectie muziekinstrumenten te bewonderen uit diverse periodes.

Originele piano’s uit de tijd waarin onder anderen Mozart en Beethoven en Chopin hun muziek componeerden, maar ook heel bijzondere en zeldzame exemplaren, zoals bijvoorbeeld een tafelpiano van Marie Antoinette, een experimentele piano met 264 (!) toetsen en een instrument waar je, door je voeten te bewegen, zonder handen op kunt spelen.

Het MuziekMuseum heeft, naast een grote collectie historische pianos onder meer twee stijlkamers uit de 18e eeuw een katholieke schuilkapel uit 1628 een expositie over Beethoven een restauratieatelier en een concertzaal. Daar worden regelmatig concerten gegeven waarbij dankzij de historische instrumenten is te horen hoe de muziek uit vroeger tijden heeft geklonken.

Om alles wat het museum te bieden heeft te laten zien en horen aan muziekliefhebbers en museumbezoekers worden vrijwilligers gezocht die hierbij willen helpen. Denk daarbij vooral aan het assisteren bij concerten en bij activiteiten die worden georganiseerd bij groepsbezoeken. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Peter Buikstra via telefoon 06-37276909 of e-mail p.buikstra@planet.nl