Stedendriehoek

Grote publiekstrekker is terug

ZUTPHEN – De nostalgische optocht, de grote publiekstrekker van de Nationale Bokbierdag in Zutphen, is terug van een jaartje weggeweest. Op zondag 7 oktober om 13.00 uur vertrekt een lange stoet bijzondere voertuigen door de binnenstad. Op datzelfde tijdstip gaan de tapkranen open en kan kennisgemaakt worden met tientallen verschillende bokbieren.

De Nationale Bokbierdag in Zutphen wordt dit jaar voor de 22e keer gehouden. Jaarlijks komen tienduizenden mensen naar de Hanzestad om samen te genieten van tientallen soorten bokbier. Die seizoensbieren worden gepresenteerd door de Zutphense horeca in feestelijk aangeklede pagodetenten. Behalve bekende bokbieren van grote merken als Grolsch, Bavaria, Amstel en Hertog zijn er ook steeds meer ambachtelijk gebrouwen bieren te ontdekken van lokale en regionale brouwerijen.

Het bokbier van de Bronckhorster Brewing Company uit Bronckhorst is er weer, net als de stevige Hanzebock van de Zutphense stadsbrouwerij Cambrinus.

De grote nostalgische optocht kon vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar is het populaire programmaonderdeel weer terug. Kosten noch moeite zijn gespaard om een stoet met bijzondere deelnemers samen te stellen. Oude motoren, A-Fords, T-Fords, klassieke Porsches, vrachtwagens, paarden, koetsen, oude landbouwwerktuigen, muziekkorpsen en natuurlijk de grote stoere bierwagens trekken vanaf 13.00 uur door de straten.

Veel muziek is er ook op de Nationale Bokbierdag. In het hart van de stad spelen drie topbands. De Bankdirecteuren staat op de Zaadmarkt, Strike op de Zaadmarkt en Moonyard op de Groenmarkt. Ook in de Vaaltstraat is live muziek en een dj zorgt voor lekkere beats op de Schupstoel. Feest wordt het op het ’s Gravenhof. Daar staat het podium van RadioNL. De hele middag zijn er live optredens van tal van Nederlandstalige artiesten.

De Nationale Bokbierdag begint om 13.00 uur. De toegang is vrij. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd. De optocht begint om 13.00 uur. Tot 19.00 uur kun je genieten van het uitgebreide programma en de vele verschillende bokbieren. Meer informatie vind je op www.bokbierdag.nl