Stedendriehoek

Gezondere samenleving met minder medicijnen

Het team van Dokter BLOEM® Leefstijlkliniek, met vanaf links: Nelleke Dillema (diëtist, expertiseteam PDS, leefstijlcoach), Mathias Fluit (diëtist, leefstijlcoach, personal trainer), Ingrid van der Linden (leefstijlcoach, P&O adviseur), Melanie Meijer (consultatief huisarts, leefstijlarts, expertiseteam PDS en lipoedeem) en Karin Hermelink (psycholoog, hypnotherapeut PDS, leefstijlcoach).

ZUTPHEN – Enkele weken geleden opende wethouder Zorg en Welzijn Mathijs ten Broeke officieel Dokter BLOEM® Leefstijlkliniek, gevestigd in Gezondheidscentrum Vijverstaete, Piet Heinstraat 11 te Zutphen.

De kliniek richt zich op leefstijlproblematiek, zoals overgewicht, prikkelbare darm, pijnklachten, moeheid, slapeloosheid, suikerziekte en hoge bloeddruk. Dit kan met persoonlijke consulten bij de leefstijlarts of diëtist. Na een uitgebreide intake wordt een persoonlijk behandelplan gemaakt. Soms is het nodig om aanvullende diagnostiek aan te vragen, zoals het in kaart brengen van het microbioom vanuit ontlastingsonderzoek of een ratio-test om de omega-3 te meten. Verder stimuleert het de gezondheid via de werkgever door het bieden van Vitaliteitsprogramma’s bij werknemers. Tot slot kunnen mensen met overgewicht, op verwijzing van de huisarts, de gratis groepsbegeleiding volgen: de Gecombineerde Leefstijl Interventie.

“BLOEM® staat voor tot bloei komen van je gezondheid. Ook staat elke letter voor een belangrijk aspect van de gezondheid: Beweging, Lidmaatschappen (je sociale netwerk), Ontspanning, Eten en drinken en Motieven, dus waar sta je voor op elke ochtend. Ons team kijkt naar al deze aspecten en werkt zo aan een duurzame gedragsverandering. Centraal staat de persoonlijke benadering, de multidisciplinaire samenwerking en de aandacht voor de fysieke én mentale gezondheid”, vertelt Melanie Meijer.

Informatieavond
Dokter BLOEM® organiseert voor de inwoners van Zutphen elke tweede donderdagavond van de maand een gratis informatieavond over een belangrijk aspect van de gezondheid. Op 14 november gaat het over Gezond Gedrag: hoe kun je nieuw gedrag volhouden. Op 12 december volgt, vanwege groot succes eerder dit jaar, de avond over Gezonde Voeding. Voor 2020 staan onder meer op het programma: De Gezonde Buik (over prikkelbare darm), De Gezonde Slaap, De Overgang, Vasten en Eenzaamheid onder Jongeren (in samenwerking met de GGD). Inwoners worden opgeroepen onderwerpen aan te dragen en/of uitgenodigd de avond mee te helpen organiseren. Op deze avonden liggen intekenlijsten voor het modulair aanbod, zoals Detox Challenge, Chi Neng Qigong met de Dokter, kookworkshop Koken zonder pakjes en zakjes en Bewegen zonder Sportschool. Bij voldoende inschrijvingen gaat een workshop van start. Zo wil Dokter BLOEM® bijdragen aan een gezondere samenleving met minder medicijnen.

Voor meer informatie, telefoon 0575-775546, e-mail gezond@dokterbloem.nl en website www.dokterbloem.nl. Volg de kliniek ook op facebook en instagram.