Stedendriehoek

Geweldige muziek enonnavolgbare humor

ZUTPHEN – Met The Busquito’s haalt Jazz & So voor de concertserie Jazz at The Peacock een heel bijzonder genre in huis: Comedy Jazz, een verrassende mix van geweldige muziek en onnavolgbare humor. Het optreden vindt zondag 20 januari vanaf 14.30 uur plaats bij Fort Bronsbergen, Bronsbergen 25 te Zutphen.

De bezetting van The Busquito’s bestaat uit Jelle van Trommelen (viool), Thomas Streutgers (saxofoon), Daniel Versteegh (gitaar) en Michael Seraus (contrabas). Het zijn vier virtuozen op hun instrument, die je op een boeiende en dynamische wijze meenemen voor een opwindende reis langs vele muziekgenres. Verwacht daarbij niet alleen jazz. Naast stevige swing en prachtige Hot Club de France-nummers komen onder andere calypso, samba en rock & roll voorbij en zelfs uitstapjes naar de klassieke muziek worden niet geschuwd. Ze larderen hun optreden met doldwaze invallen, mengen zich in het publiek en betrekken dat in hun special acts als line dance en limbo.

Hoe jong de Busquito-mannen ook zijn, ze kunnen bogen op een indrukwekkende lijst palmares zoals ‘Beste streetact van Nederland’ (Radio 1), ‘Prix de Public’ op het prestigieuze Zwitserse Swing in the Wind Festival en ‘Best interacting act’ op het Spaanse Haize Fair Festival. Op Oerol oogsten ze veel succes en ook op vele jazzfestivals in binnen- en buitenland zijn ze een graag geziene gast en weten ze hun publiek telkens weer te boeien en -vooral  ook – te vermaken. In Zutphen zal dat ongetwijfeld niet anders zijn. Voor meer informatie: www.jazzandsozutphen.nl