Stedendriehoek

Genieten van het bruine goud

ZUTPHEN – Op zondag 30 september van 12.00 tot 17.00 uur vindt in Zutphen alweer de zestiende editie van het Chocoladefestival plaats. Jaarlijks komen ruim 40.000 chocoladeliefhebbers vanuit het hele land naar dit festival om op allerlei manieren te genieten van het ‘bruine goud’.

Ook dit jaar is er, verspreid door de hele Hanzestad, een gevarieerd en smakelijk programma samengesteld voor jong en oud. Met onder meer een tentoonstelling van het Cacaomuseum uit Amsterdam, een ontmoeting met Willy Wonka, living statues en boven alles: heel veel chocolade. Dit jaar verkeert het Chocoladefestival bovendien in Afrikaanse sferen. Organisator Huub Janson licht toe: “We streven elk jaar naar een vernieuwend en verrassend programma. Dit jaar hebben we gekozen voor het thema Afrika. Door het hele programma heen zie, proef én hoor je Afrikaanse invloeden.”

Janson benadrukt dat eerlijke chocolade centraal staat op het festival: “Net als in ons Bonbonatelier werken we op het Chocoladefestival zoveel mogelijk met chocoladeproducten afkomstig van cacaoboeren die deel uitmaken van het Quality Partner Program van Callebaut en de Cocao Horizons Foundation. Voor ons is dat heel belangrijk, ook op zo’n grootschalig festival.”
Het Chocoladefestival vindt plaats op verschillende locaties in de historische Hanzestad Zutphen. Gerenommeerde chocolatiers vanuit het hele land vertonen op deze dag in Zutphen hun kunsten, maar ook Zutphense ondernemers dompelen zich onder in chocola: banketbakkers geven demonstraties, kunstenaars schilderen en beeldhouwen met chocolade en cafés brengen chocola samen met hun bier- en wijnaanbod. Uiteraard is er ook voor kinderen van alles te beleven. Zij kunnen onder andere meedoen met de Choco Color Run, genieten van de chocoladefontein, plaatsnemen in de zweefmolen of lekker uitrusten en uitbuiken op het Kidsplein. Meer informatie over het programma via: www.chocoladefestival-zutphen.nl