Stedendriehoek

Gave hindernissen in prachtig natuurgebied

WARNSVELD – Jezelf sportief uitdagen in een prachtige omgeving, wie wil dat nou niet? Uniek, uitdagend en een relaxed sfeertje: dit ervaar jij als je meedoet aan de Buddy Obstacle Run. Op 29 juni 2019 staat de tweede editie van de Buddy Run gepland, en na het enorme succes van de eerste editie in 2018 belooft deze tweede editie nog vetter te worden met nieuwe, gave hindernissen en verrassende (natuur)elementen.

De Buddy Run vindt plaats in een prachtig natuurgebied in de omgeving van Warnsveld, waar uitdagende hindernissen oprijzen tussen de bomen en in en rond het water. “Er worden drie parcoursen uitgezet van 3, 6 en 9 kilometer; hierdoor is de Buddy Run geschikt voor iedereen van 5 tot 99 jaar en uiteraard ook voor (lichamelijk) beperkte deelnemers die het 3-kilometerparcours met hun buddy(s) mogen aanvallen. Dit is bij uitstek het familieparcours; er zijn geen hindernissen ín het water zodat ook mensen zonder zwemdiploma mee kunnen doen. Er zijn echter wel hindernissen mét water!” aldus Erik Hofmans Eventmanager van de Buddy Run.

“De 6 kilometer is toegankelijk voor iedereen met een zwemdiploma vanaf 10 jaar en het 9-kilometerparcours voor iedereen vanaf 14 jaar uiteraard ook in het bezit van een zwemdiploma.

Start en finish zijn op het terrein van Warnsveldse Boys zodat er gebruik gemaakt kan worden van kleedkamers en horeca en uiteraard zal er ook gezorgd worden voor muzikale ondersteuning.”

Kaarten voor de Buddy Run zijn vanaf heden te koop via www.buddyrun.nl. Tot eind januari 2019 kan er zolang de voorraad strekt gebruik gemaakt worden van de Vroege Vogel-korting. Hofmans: “Deelnemers kunnen zelf hun starttijd(en) bepalen. Zo gaan om 9.30 en 9.40 uur de competitief ingestelde deelnemers van respectievelijk de 6 en 9 kilometer van start. Vanaf 9.50 uur volgen dan de recreatieve deelnemers op deze afstanden. Vanaf 11.50 uur gaat de 3 kilometer van start waarbij er drie tijdvakken zijn voor de beperkte deelnemers. Maar let op: vol = vol. Zorg dus dat je er snel bij bent om van deze korting én starten op de door jou gewenste starttijd te profiteren!” 

Daarnaast staat het evenement in het teken van de ziekte Batten. Dit is een slopende stofwisselingsziekte bij kinderen die zich meestal openbaart tussen het 5e en 8e levensjaar. Kinderen met deze ziekte zullen gemiddeld tussen hun 15e en 25e levensjaar komen te overlijden. Op dit moment is er voor deze ziekte nog geen enkele vorm van behandeling beschikbaar. Deelnemers kunnen zich via de sponsormodule op de website laten sponsoren om zo extra gelden op te halen voor bestrijding van de ziekte Batten. Voor meer informatie zie de website www.buddyrun.nl