Stedendriehoek

Fietsen voor kankeronderzoek

ZUTPHEN – Op zaterdag 11 augustus kan men vanaf de IJsselstroom een sponsorrit fietsen van 45 of 80 kilometer. Allemaal voor het goede doel: meer kankeronderzoek mogelijk maken. Intussen trainen die dag Angelique van Veldhoven (zie foto) en Daniël Tellekamp als voorbereiding op de Tour for Life 2018. Zij fietsen in één dag van Voorburg naar Zutphen en terug naar Voorburg.

De toertocht van 45 kilometer is een vrij vlakke rit richting Teuge, Twello en Deventer. De route van 80 kilometer is wat uitdagender en gaat onder andere over de Posbank, langs Hoenderloo, via Beekbergen en Klarenbeek terug. Bij aankomst wordt een pastamaaltijd geserveerd. De tochten zijn georganiseerd in samenwerking met wielersportvereniging ETP Zutphen. Vooraf inschrijven kan door een mail te sturen naar: geliek@hotmail.com . Daginschrijving is ook mogelijk. De kosten bedragen 15 euro. Het vertrek van de tochten is op 11 augustus tussen 9.00 en 10.00 uur vanaf De IJsselstroom, Vliegendijk 16 te Zutphen.
De tocht is inclusief koffie/thee voor vertrek, een pastamaaltijd na afloop, een bidon zolang de voorraad strekt, een gpx-route en ook is een papieren versie mogelijk.

Het terras aan de IJssel met lokale lekkernijen is die dag van 9.00 tot 16.00 uur geopend voor iedereen. De opbrengsten van de dag gaan volledig naar het goede doel: kankeronderzoek voor de Daniël den Hoedkliniek. Fietsen vanaf Voorburg naar Zutphen en terug of een enkele reis is ook mogelijk, gpx-bestanden zijn beschikbaar. Meerijden kan ook, houd dan rekening met een snelheid van gemiddeld 28 tot 30 kilometer per uur.

Voor meer informatie: www.deijsselstroom.info/index.php/nieuws  en www.tourforlife.nl