Stedendriehoek

Feestweekend in Eerbeek: van springkussens tot foute party

EERBEEK – Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september wordt er rondom de Zeskamp, een uitdagende strijd tussen verschillende teams, onder de noemer EBK Outdoor van alles georganiseerd. Van een springkussenfestival tot een buitenbioscoop: het wordt wederom een feest voor jong en oud.

Het feestweekend wordt afgetrapt met een buitenbioscoop op vrijdag 30 augustus om 21.00 uur. Deze filmavond staat in het teken van de natuur met de films Wild en Wad. Gedurende de vier jaargetijden worden de verhalen van drie hoofdrolspelers in de film Wild verteld: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Je ziet hoe ze jongen krijgen en hoe deze opgroeien naar volwassenheid. De film geeft je een spectaculaire blik op de Veluwe. De tweede film Wad is opgenomen in het waddengebied. Als kijker raak je verwonderd over dit unieke maar ook kwetsbare gebied. Van kleine organismen zoals kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond. Deze film laat zien hoe waardevol dit UNESCO Werelderfgoed is. De entree voor deze filmavond is 5 euro per persoon. Koop uw kaartje bij boekhandel Hendriks (Stuijvenburchstraat 36), Primera Tabor (Loenenseweg 6C) of online: www.ebkoutdoor.nl.

Springkussenfestival
Op zaterdag 31 augustus wordt het Springkussenfestival weer georganiseerd op het Kersten Terrein en Stuijvenburchplein. Van 12.00 tot 18.00 uur kunnen kinderen tot 14 jaar dit terrein bezoeken. Zij krijgen voor vijf euro per persoon een toegangsbandje, ranja en snoep. Dit jaar zijn er extra activiteiten aan het festival toegevoegd: boogschieten met zuignappen, doeltjes met voetballen en lasergaming. Ook is er vrolijke kindermuziek aanwezig.

Een andere nieuwe activiteit van de EBK Outdoor is de Foute Party Eerbeek. Om 21.00 uur bijten de dj’s van Q-music het spits af. Zij zijn dé specialist op het gebied van foute muziek. Ze draaien iedere dag één uur lang foute muziek op de radio en zullen dat dit jaar in Eerbeek doen. De entree is vanaf 16 jaar en bedraagt 7,50 euro (exclusief transactiekosten). Deelnemers van de Zeskamp hebben gratis toegang.

Zeskamp
Op zondag 1 september is het dan eindelijk zover: de beruchte Zeskamp. Vanaf 18.00 uur gaan verschillende teams de strijd aan. Snelheid, behendigheid en teamwork staan centraal. Wie wordt dit jaar de nummer één van Eerbeek? Tijdens het evenement kan men genieten van friet en een optreden van Patriek Verdriet met de grootste meezingers. Patrieks recept: keihard janken tot de lach de tranen heeft gedroogd.

Om 20.00 uur worden de prijzen uitgereikt van de Zeskamp met Feestnation, Super Zeroes en dj B.E.K.S. Feestnation betekent een uur lang helemaal losgaan op de beste party-tracks. Maak kennis met deze twee party generals die elke tent en elk festival op z’n kop weten te zetten met hun ongeëvenaarde energie en speelse interactie met het publiek. Gewapend met vliegende biljetten en een lading confetti brengen ze in sneltreinvaart heel Nederland in de ban van ‘The Nation’, die met elk optreden steeds groter en gekker wordt.

Heb jij meer met de hits uit de jaren ’00? SUPERZEROES brengt je terug naar die tijd. Van schuifelen met je hartendief op Enrique Iglesias, je broer Limewire laten doorzoeken op zoek naar de nieuwste tracks van Patrick Jumpen tot het Topje van je Zusje voor het eerst uit de kast trekken: het duo Ruben en Bram zorgt voor een act met non-stop zeroes, dansplaatjes en bomvol ‘o-jaa’-momentjes.

Last but not least is ook DJ B.E.K.S. aanwezig. Joerie Bekking is een allround dj, die in ‘bijna’ elk genre wel thuis is. De dj speelt geen standaard afspeellijst af. Hij speelt als geen ander in op het publiek en betrekt hen bij zijn optreden.

Kampeerwinkel
Tijdens het feestweekend is een uit faillissement verkregen kampeerwinkel geopend aan de Coldenhovenseweg 3. Hier vindt men allerlei kampeerartikelen met hoge kortingen. Denk aan tafels, tentjes en schoonmaakartikelen. De kampeerwinkel is alleen tijdens dit weekend geopend vanaf 09.00 uur. De sluitingstijd is afhankelijk van de drukte. 

Aanmelden en tickets voor EBK Outdoor zijn verkrijgbaar via www.ebkoutdoor.nl.