Stedendriehoek

Expo rond bevrijding Warnsveld

WARNSVELD – Het Comité herdenkingen 2e Wereldoorlog Warnsveld, de Dorpsraad Warnsveld en ‘t Warnshuus organiseren in verband met dit jubileumjaar een speciale tentoonstelling: ‘Warnsveld 75 jaar bevrijd’. Onderdeel van deze tentoonstelling is onder andere een boekpresentatie: ‘Dat offer is groot geweest’. Verder zijn er tekeningen en gedichten te zien van leerlingen van adoptiescholen en foto’s en films van Warnsveld in oorlogstijd.

Wat nog ontbreekt om te exposeren zijn voorwerpen uit de oorlogstijd, om te showen in (afgesloten) vitrinekasten. Denk hierbij aan schoeisel, speelgoed, gereedschap, sieraden, gebruiksvoorwerpen, bonnen, documenten etc. Ook kleding is welkom. Wie nog kan helpen met materiaal, kan contact opnemen met Heleen Buijs, telefoon 06-55832409 en e-mail heleenbuijs@outlook.com of met Henk Steinvoort, telefoon 06-55832409 en e-mail henk.steinvoort@warnshuus.nl.

De tentoonstelling start op zondag 5 april, de dag dat Warnsveld werd bevrijd. De opening en boekpresentatie is om 15.00 uur in ‘t Warnshuus, Dreiumme 43 in Warnsveld.