Entertainment

Zangers gezocht voor Gloria Bevrijdingsconcert

ZUTPHEN – Komend najaar zingt het Hanze Projectkoor een spannend programma met Franse werken rondom het thema bevrijding. Centraal staat het zesdelige ‘Gloria’ van Poulenc voor sopraan, gemengd koor en groot orkest, een uiting van pure vreugde.

Sopraan Bernadeta Astari vertolkt de dramatische solo in het verstilde derde deel. A capella wordt een ander hoogtepunt van de 20e-eeuwse koorliteratuur gezongen: ‘Figure Humaine’ eveneens van Poulenc, een ode aan de bevrijding voor 12-stemmig koor. Het begeleidende Graafschap Orkest vervolgt met het rijke kleurenpalet van Ravels ‘Tombeau de Couperin’. Het geheel staat onder leiding van Joost Hekel, artistiek leider van onder andere Dékoor en van de Kasteelconcerten in Gelderland en Overijssel.
Het concert vindt plaats op zondagmiddag 22 november in de Buitensociëteit van Zutphen. Voor gevorderde zangers uit Apeldoorn, Deventer, Zutphen en omstreken staan tien repetities gepland op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddagen vanaf 19 juni. Informatie via de website www.hanzeprojecten.nl, telefoon 06-28705636 en e-mail contact@hanzeprojecten.nl.