Entertainment

Iedereen weer welkom bij Boer Kip  

Op zaterdag 29 april om 13.00 uur gaan de deuren van ‘het leukste museum’ en stadsboerderij in Zutphen, Museum Boer Kip, weer voor het gehele seizoen open. Iedereen is welkom tussen 13.00 en 17.00 uur (kassa is open tot 16.30 uur) op de locatie Oude Touwbaan 26 in de Hoven. Een bezoek aan het museum kost slechts 4 euro per persoon en voor kinderen tot en met 12 jaar zelfs maar 1 euro.

Bij de opening is cultuurwethouder Sjoerd Wannet aanwezig. Tevens is aansluiting gezocht met bedrijven met agrarische producten uit de directe omgeving. Een aantal (biologische) boeren laten in kraampjes hun mooie producten zien en verkopen die. Daarbij vertellen ze hun eigen, unieke verhaal. Het verhaal van de familie Hissink van boerderij Klein Graffel komt uitvoerig aan de orde. Het museum is in het weekend geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor groepen is er een mogelijkheid door de week een reservering te maken.

De kunstverzameling van Boer Kip is enorm. Naast de vele schilderijen heeft hij ook veel gebruikte voorwerpen beschilderd. Zijn kunst wordt door kenners gerangschikt onder de primitieve schilderkunst. Naast de kunst die in de boerderij te zien is, is ook de authentieke boerderij nog intact. Boer Kip heeft daar zijn hele leven gewerkt en geleefd. Dat betekent dat ook veel landbouwwerktuigen te bezichtigen zijn. Uitvoerige omschrijvingen geven aan waar de werktuigen allemaal voor gebruikt werden. Naast een film over zijn leven, vertellen rondleiders hoe een stadsboerderij midden in een woonwijk kon functioneren. Boer Kip heeft bij leven zijn hele bezit geschonken aan de gemeente Zutphen. Vrijwilligers beheren zijn nalatenschap. Naast de kunst en de landbouwwerktuigen zijn ook archeologische vondsten op het boerderijterrein tentoongesteld in een vitrine.

Voor meer informatie, zie de website www.museumboerkip.nl of bel 06-51562619.