Entertainment

Gluren bij de buren in tuinen en huiskamers: meld je aan als host of act

Op zondag 2 juli vindt Gluren bij de Buren voor de zevende keer plaats in Zutphen. Tijdens dit festival vinden er bij alle deelnemende hosts verspreid door Warnsveld en Zutphen optredens plaats in huiskamers en tuinen. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts. Aanmelden kan tot en met 14 mei.

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Enthousiaste inwoners stellen hun huiskamer of tuin open en (maatschappelijke) organisaties hun ruimtes voor een act en publiek uit de buurt.

De huiskamers en tuinen veranderen voor een dagdeel in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen.

Aanmelden

Tot en met 14 mei kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Alle wijken doen mee. Gluren bij de Buren biedt plaats aan (semi-)amateurpodiumkunstenaars uit Warnsveld, Zutphen en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer!

Aanmelden als act: bij Gluren bij de Buren word je gekoppeld aan een geschikte huiskamer of ruimte en treed je in intieme setting op voor buurtgenoten. Een laagdrempelig podium waar je lekker kunt uitproberen en een springplank voor podiumkunstenaars!

Aanmelden als host (huiskamer of ruimte): meedoen als host betekent dat je voor één dag de directeur mag zijn van je eigen kleine podium. Maak er drie keer met de act samen bij jou thuis een feestje van!

Aanmelden is mogelijk tot en met 14 mei via www.glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren Zutphen wordt georganiseerd door Muzehof, Theater Hanzehof, Bij de Bieb, Stadsonderneming Zutphen en Stichting de Bühne.

Algemene informatie

Datum: zondag 2 juli 2023
Tijden: 13:00 – 18:00 uur aansluitend Huiskamerfeest bij theater Hanzehof
Entree: Pay what you can
Website: www.glurenbijdeburen.nl

De zomereditie op zondag 2 juli vindt plaats in Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Harderwijk, Hengelo, Huissen, Leusden, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zutphen en Zwolle.