Entertainment

‘Geestig’ schimmenspel met Zjuust

ZUTPHEN – Wegens groot succes voert Jeugdtheater Zjuust opnieuw het betoverende schimmenspel op van ‘Scrooge & Marley’, oftewel A Christmas Carol van Charles Dickens.

Een vertelling, uitgebeeld met hulp van levende acteurs wier schaduwen op een groot doek geprojecteerd worden. Dit geeft een droomachtige en magische sfeer en zal jong en oud aanspreken. Een ideale ervaring om het wonder van het kerstfeest in je hart op te nemen. En dat via een ontzettend spannend verhaal.

De hoofdpersoon is Ebenezer Scrooge. Wanneer hij door zijn neef Fred een prettige kerst wordt gewenst, vindt hij dat onzin. Kerst betekent voor hem alleen maar een paar vervelende vrije dagen: allemaal onkosten en verlies van werktijd. Scrooge is gierig en buit zijn arme werknemer Bob Cratchit behoorlijk uit; hij gunt hem zelfs nauwelijks een vrije kerstavond. Bovendien heeft hij geen enkel medelijden met het arme gezin van Cratchit, dat nauwelijks kan rondkomen van het karige salaris, laat staan met hun invalide zoontje kleine Tim.

Maar dan staat zijn oude compagnon Marley, die zeven jaar geleden op kerstavond overleed, plotseling voor hem. Dat wil zeggen: de geest van Marley dan… Deze kondigt de komst aan van drie geesten die nacht: de geesten van Scrooges Verleden, Heden en de Toekomst. Die geesten zullen Scrooge wijzen op zijn liefdeloze bestaan en op zijn hardvochtige gedrag. Voor Scrooge is het behoorlijk schrikken om te zien hoe hij eigenlijk altijd geleefd heeft. En hoe hij nu is. En hoe hij worden zal. Als hij tenminste zijn leven niet betert…

De voorstelling vindt zondag 15 december van 15.00 tot 15.45 uur plaats bij De Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen. Kaarten reserveren is gewenst via e-mail reserveren@zjuust.nl   of  telefoon 06-15880045.