Entertainment

Authentieke swing en boogie woogie

WARNSVELD – Jazz & So brengt in de serie Jazz at the Peacock op zondag 15 december een unieke band die al eerder te gast was: de vijfkoppige vintage band Daddy to the Rescue, een gezelschap dat nog steeds aan populariteit blijft winnen in Nederland. Maar ook in België en Duitsland zijn ze bekende en graag geziene gasten.

De band – met een bezetting van piano, tenorsax, contrabas, gitaar en slagwerk – staat voor authentieke swing, jump-blues en boogie woogie uit de jaren 40 en 50. De bezetting is al jaren dezelfde en dat betekent dat de vijf bandleden feilloos op elkaar zijn ingespeeld. Met een enorme drive en tomeloos enthousiasme weten ze iedere zaal moeiteloos aan zich te binden.

Grote troef van de band is Arjen Verhoeff, een van Nederlands betere boogie-pianisten. Als Arjen helemaal losgaat en de piano dreigt te bezwijken onder zijn hamerende XXL-handen, is het lastig om stil op je stoel te blijven zitten.

En misschien wel het allermooiste van Daddy to the Rescue: hun muzikale feestje (want dat is het) blijft – zelfs in hun kleding – volkomen authentiek: geen goedkope en overbodige effecten, geen overdaad aan decibellen, het blijft allemaal melodieus en een lust voor oog en oor!

Het optreden vindt van 14.30 tot 17.00 uur plaats in zaal De Pauw, Rijksstraatweg 11 te Warnsveld. De entreeprijs bedraagt €8,50. Voor meer informatie: www.jazzandsozutphen.nl