Stedendriehoek

Eerste lustrum voor huiskamerfestival

ZUTPHEN – In 2020 wordt de vijfde Zutphense editie van het huiskamerfestival Gluren bij de Buren georganiseerd. Artiesten en huiskamereigenaren kunnen zich vanaf nu aanmelden om deel te nemen aan het succesvolle project in alle wijken van Zutphen en Warnsveld.

Tijdens de voorgaande edities waren er tussen de zeventig en tachtig huiskamerpodia met evenveel lokale artiesten opgenomen in het programma. De organisatie zoekt voor de jubileumeditie in 2020 een vergelijkbaar aantal deelnemers.

Letterlijk optreden tussen de schuifdeuren met het vloerkleed als podium; dat is wat er gebeurt tijdens Gluren bij de Buren. De tribune wordt gevormd door het bankstel en al het bij elkaar gezochte zitmeubilair van zolder en uit de schuur. Spannend voor de artiest die het publiek recht in de ogen kijkt en minstens net zo spannend als leuk voor de huiskamereigenaar die voor een dag de directeur is van zijn eigen theater. Het lijkt een gouden combinatie, die de afgelopen jaren in Zutphen voor veel enthousiasme van deelnemers en publiek zorgde. Op 9 februari 2020 vindt de vijfde editie van het festival in Zutphen plaats.

De organisatie is op zoek naar zowel artiesten (van alle leeftijden) als huiskamers. De huiskamers mogen in alle wijken van Zutphen en Warnsveld staan, want in elke wijk wordt een compleet programma samengesteld voor de wijkbewoners en het publiek van buiten de wijk dat daar eens wil ‘gluren’. De artiesten mogen uit alle spectra van de podiumkunsten komen: van muzikant tot goochelaar en van danser tot singer-songwriter. Zolang ze maar uit Zutphen komen, of op een andere manier een band met de stad hebben.

Aanmelden kan tot zaterdag 30 november via de website: www.glurenbijdeburen.nl/zutphen.