Stedendriehoek

Eerst kijken, dan zien in het museum

ZUTPHEN – Tot en met zondag 15 april is het Nationale Museumweek in Nederland. In deze week zetten meer dan 400 musea hun unieke collecties, ons culturele kapitaal, volop in de schijnwerpers. Ontdek ons echte goud tijdens de Nationale Museumweek in de Musea Zutphen. Zowel in het Stedelijk Museum Zutphen als in Museum Henriette Polak is genoeg te zien en te beleven en worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Speciale rondleiding door Lage Landen, Schatten uit het Rijks
Op zondag 15 april organiseert het Stedelijk Museum Zutphen de unieke rondleiding ‘Eerst kijken, dan zien’. Deelnemers maken op een bijzondere manier kennis met de verborgen parels binnen de landschapskunst van het Rijksmuseum. Bij deze rondleiding wordt de tijd genomen om écht naar een kunstwerk te kijken. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over wat ze zien en delen wat hen opvalt aan een kunstwerk.

Gratis audiotour zet topstukken in de schijnwerpers
De gratis audiotour van het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak neemt bezoekers mee langs alle topstukken van de vaste collectie presentaties.
Ontdek het ‘Verhaal van Zutphen’ in het Stedelijk Museum Zutphen en stap in de roerige geschiedenis van de plek die zich tot de stad Zutphen ontwikkelde. Hoogtepunten uit de tour zijn bijvoorbeeld de objecten die tot de oudste van Nederland behoren, zoals het ‘oudste horloge’ (de Zutphense kwadrant uit 1300), het ‘oudste stripverhaal’ (de Maan- en klaagbrief uit 1493) en de ‘oudste foto’ uit 1839.

Gratis speurtochten voor kinderen
Ook voor kinderen en families is er genoeg te beleven in de Musea Zutphen. Voor het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak zijn gratis speurtochten voor kinderen beschikbaar die hen langs alle parels uit de collectie brengt. Op een speelse manier komen zij in aanraking met geschiedenis, cultuurhistorie, beeldende kunst en leren ze meer over de collecties van beide musea. 

Meer informatie over het volledige programma van Musea Zutphen tijdens de Nationale Museumweek, zie www.museazutphen.nl en volg Musea Zutphen op social media.