Stedendriehoek

Eerbetoon aan de jonge Dylan

WARNSVELD – De tributeband 60’s Dylan speelt vrijdagavond 19 mei van 20.00 tot 22.00 uur in restaurant-zalencentrum De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld.   

In deze bijzondere voorstelling, waaraan jazzclub Jazz & So – op verzoek – graag zijn medewerking verleende, vertellen de mannen van tributeband 60’s Dylan over en spelen zij nummers uit de beginperiode van Bob Dylan, die in 1961 als 19-jarige vagebond naar New York trok, daar snel faam verwierf en in amper drie jaar uitgroeide tot één van Amerika’s grootste popidolen. Ondersteund door authentieke filmbeelden creëert de band een indrukwekkend beeld van deze roerige periode uit de Amerikaanse geschiedenis, een tijd waarin massawerkloosheid, rassenrellen en de koude oorlog de muziek van de jonge Dylan sterk beïnvloedden. Dylan weet in die tijd – als geen ander – de gevoelens van zijn generatiegenoten te verwoorden.

Voor een deel van het publiek zijn er ongetwijfeld veel momenten van herkenning, maar er zijn ook eye-openers en je hoeft beslist geen diehard Dylanfan te zijn om van dit concert te kunnen genieten. Laat je door de prachtige muziek, de verhalen en de authentieke filmbeelden onderdompelen in die memorabele periode van het Amerika van de jaren ’60 en het wordt vanzelf genieten.

De band heeft de volgende bezetting: Frans Assink (zang, gitaar, mondharmonica), Bart Eugelink (gitaar, klarinetten, low whistle, trekzak, cajon), Martin Eugelink (bas). Reserveren per e-mail is mogelijk: fredvaneijsden@gmail.com. De entreeprijs bedraagt €10,-. Voor meer informatie: www.jazzandsozutphen.com