Stedendriehoek

Een pianofeest voor jong en oud

ZUTPHEN – Op zaterdag 29 december komt Kaoru’s MagiPodium naar het Geelvinck Muziek Museum, Zaadmarkt 88 in Zutphen. Kaoru Iwamura is een specialist in de fortepiano en een echte liefhebber van dit authentieke instrument.

Naast haar reguliere concerten ontplooit ze initiatieven om de fortepiano bekender te maken bij een breder publiek. Dit fortepianofeest voor iedereen van 6 tot 99 jaar ging eerder dit jaar in première in het Pianola Museum in Amsterdam.

Er staat een koffer op het podium. Kaoru neemt de bezoekers mee op een reis door de tijd met vrolijke dansstukken en een magische brief van Mozart. Zij vertelt over de muziekstukken waar men naar luistert en speelt op een bijzondere Duitse Heilmann fortepiano uit de 18e eeuw. Pianomuziek klonk in die tijd heel anders dan nu. Bij Kaoru’s fortepianofeest kun je horen hoe een piano klonk in de tijd van Mozart. Er is ook muziek van Haydn en Beethoven. Men luistert onder andere naar Fantasia (circus), Pathétique, menuetten en variaties op ‘Olifantje in het bos’.

Kaoru’s Magipodium is een interactief concert voor jong en oud. Er zijn twee voorstellingen, om 11.30 en 14.30 uur. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten, zie de website www.geelvinck.nl