Stedendriehoek

Een en al bomen in de Overtuin

Op zondag 11 juni is de Overtuin voor alle bezoekers opengesteld. Door de zomerse dagen is het weelderige gras op de kleine perken alweer strak gemaaid. Op de grote velden staat het gras nog hoog, wat een ongedwongen, vrije sfeer uitademt. Het is aangenaam vertoeven in de kleine landschapstuin uit 1832.

In de galerie is de nieuwe expositie van Jan Baggen te bezichtigen. Onlangs kwam Jan nog volop in de belangstelling te staan met zijn boek ‘De IJssel, beeld van een rivier’. Maar in de expositie in de Overtuin krijgt een ander veelvoorkomend thema de hoofdrol, namelijk de boom. Van een lieflijk bloeiende prunus in het voorjaar op Belmonte tot de grillige oude Wodanseiken bij Wolfheze. Hij schildert ze allemaal even graag, ze verzinnebeelden alle facetten van het leven. De expositie ‘Als de boom spreekt’ is ook nog te zien op de zondagen 25 juni en 9 juli.

Bijzondere oude bomen zijn er zeker te zien in de Overtuin. Zo staat de oudste honingboom van Nederland, de Sophora japonica, nu eindelijk volop in het blad. De majestueuze boom uit 1832 heeft een prominente plek vlak bij het hoofdhuis en staat er al vanaf de tuinaanleg. In de late zomer bloeit hij met prachtige, geurende witte bloemen. Momenteel staat onder andere de breedbladige lepelboom, oftewel de Kalmia latifolia, met zijn schermen vol lichtroze bloemen, uitbundig in bloei. Maar ook de Japanse kornoelje en de tulpenboom laten zich van hun mooie kant zien.

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt €3,50. Onder begeleiding hebben kinderen tot 16 jaar vrij toegang. Het adres is Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie via www.deovertuin.nl, warnsveld@deovertuin.nl of 06-26378494. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling.