Stedendriehoek

Een avond lachen op niveau

WARNSVELD – Alliance Française Zutphen heeft op donderdag 17 oktober om 20.00 uur Jaap Toorenaar te gast met zijn Nederlandstalige lezing ‘Asterix en de vrolijke wetenschap’ in Het Nut, Breegraven 1 te Warnsveld. In deze vrolijke lezing over Que Toutatis t’entende’ hoort men alles over de verstopte grappen in de strips van Asterix en Obelix. Het hoofddoel van deze avond is dat er veel gelachen gaat worden, maar wel met niveau.

Op donderdag 31 oktober is het precies 60 jaar geleden dat de eerste bladzijde van ‘Astérix le Gaulois’ verscheen in tijdschrift Pilote. Dit was het begin van een zeer succesvolle serie stripverhalen. Kinderen amuseren zich over de domheid van Obelix en de onhandigheid van de Romeinen. Volwassenen lachen daarnaast om de woordgrappen, karikaturen en verwijzingen naar de moderne tijd. Jaap Toorenaar zal op de avond van donderdag 17 oktober aan de hand van veel voorbeelden toelichten hoeveel humor er schuil gaat in deze strip. Hij gaat steeds uit van het Franse origineel en onderzoekt of de vele woordgrappen van met name Goscinny, wel vertaalbaar zijn. Daarbij komen briljante vondsten en blunders aan de orde.

Entreeprijs
Leden Alliance Française en middelbare scholieren hebben gratis toegang. Andere belangstellenden betalen slechts € 7,50 entree.