Stedendriehoek

Duurzamere en socialere pakketbezorging

ZUTPHEN – Buurtpost is een andere manier van pakketbezorging. Gemakkelijker, duurzamer en socialer. Stadsonderneming Zutphen introduceert Buurtpost in de gemeente Zutphen. Op dinsdag 18 februari zijn er informatiebijeenkomsten in ’t Warnshuus, Dreiumme 43 te Warnsveld.

“Pakketjes die bezorgd worden op het moment dat je niet thuis bent. Dagelijks bestelbusjes in je straat die ook nog eens te hard rijden. Het zijn veel gehoorde irritaties. Buurtpost is het antwoord op deze problemen. Bij Buurtpost bepaalt niet de bezorgdienst maar jijzelf wanneer je je pakketje in ontvangst neemt. Pakketjes worden afgeleverd op één adres in jouw buurt, de Buurtposter. De Buurtposter is een buurtbewoner die je pakketje bij jou thuis brengt op het moment dat het jou uitkomt. Of je haalt het bij de Buurtposter op als dat je beter past. De Buurtposter woont per slot van rekening bij je om de hoek”, aldus Lex Hemelaar.

“Met Buurtpost rijden er minder busjes in je straat. Dat scheelt per jaar heel wat kilometers. In plaats daarvan zijn er meer ontmoetingen tussen buurtbewoners. Zo zorg je als buurtbewoners samen voor een veilige, duurzame en sociale buurt. Klant worden bij Buurtpost kost maar €5,- per jaar. De opbrengst komt ten goede aan de Buurtposters. Zij ontvangen een kleine vergoeding per pakketje. Buurtpost is een pakketbezorging met een sociaal hart!”

Na Eindhoven wordt Zutphen de tweede stad waar Buurtpost start. Op www.buurtpost.nl staat informatie over hoe Buurtpost werkt. Op 18 februari is er in ’t Warnshuus om 15.30 en 19.30 uur een informatiebijeenkomst. Mensen die meer willen weten over Buurtpost of die Buurtposter willen worden, zijn van harte welkom. Aanmelden doe je via www.stadsondernemingzutphen.nl of info@stadsondernemingzutphen.nl. Voor meer informatie bel je met Lex Hemelaar: 06-41443560.