Stedendriehoek

Drie starttijden en afstanden bij Zwemvierdaagse

STEENDEREN – Voor de Zwemvierdaagse in het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen is de voorverkoop inmiddels gestart. Deze jaarlijkse feestweek is van dinsdagavond 26 tot en met zaterdagavond 30 juni. Nieuw dit jaar is dat deelnemers kunnen kiezen uit drie starttijden met allemaal een verschillend aantal te zwemmen banen.

Voor de jonkies is het goed te doen met 14 banen in groep 1, de grotere zwemmen 20 banen in groep 2 en in groep 3 zwem je 24 banen. In alle drie groepen zijn zowel kinderen als volwassenen welkom. Groep 3 is standaard een rustige zwem​groep met vooral oudere jongeren en volwassenen, want de kinderen willen natuurlijk snel zwemmen en dan meedoen aan alle activiteiten. De exacte starttijden zijn te vinden op de website www.zwembadsteenderen.nl. Wie vier van de vijf avonden meezwemt, verdient een medaille.

Naast het banen zwemmen is er weer van alles te doen, iedere avond weer iets anders: allerlei zeskamponderdelen, de altijd succesvolle buikschuifbaan gaat open, in de spannende grote aquabubbels over het water lopen, een spectaculaire demonstratie van de turnselectie van DOG Baak, lootjes kopen waarmee je mooie prijzen kunt winnen en het Rad van Fortuin. Inschrijfformulieren kan men ophalen bij de kassa van het zwembad of downloaden op de website. Zondag 24 juni is de laatste voorverkoopdag. In de voorverkoop betaalt een deelnemer €7,50, daarna €10,-. Deze prijzen zijn inclusief zaterdagavond 30 juni een consumptie voor alle volwassenen en voor de jeugd gratis toegang tot de Dokkie Disco, zaterdag van 19.30 tot 21.30 uur. 

De Zwemvierdaagse sluit traditioneel af met een knalfeest. Deelnemers aan de Zwemvierdaagse kunnen met hun kaart gratis deelnemen aan de Dokkie Disco op zaterdag 30 juni. Niet-deelnemers zijn zeker ook welkom bij dit discofeest in het zwembad; zij betalen het normale Dokkie-tarief van 3 euro. Een A-diploma is verplicht.