Stedendriehoek

De Vrije Slag door Zutphen 19 augustus 2023

Op de derde zaterdag in augustus vindt ook dit jaar weer het inmiddels bekende evenement De Vrije Slag door Zutphen plaats. Honderden mensen komen bijeen om een van de vijf beschikbare afstanden te zwemmen – zowel voor de gezelligheid, een prestatietocht of als fanatieke triatleet.

De kortste afstanden van 250 en 500 meter zijn zowel voor kinderen (vanaf zwemdiploma B), als voor andere familieleden die gezellig mee willen zwemmen. Wil je mee doen dan kun je je op 19 augustus gewoon melden bij de inschrijftafel nabij de IJsbaan. Deelname kost € 5,00.

Voor iedereen die wat meer wil zwemmen is er de Halve Zutphense Mijl (920 meter). Dit is een gezellige zwemtocht voor de wat meer geoefende zwemmer. Voor deze afstand kun je je aanmelden op onze website ( kost € 10,00 bij voorschrijving).

Ook voor de ervaren zwemmers onder ons biedt De Vrije Slag een uitdaging: 1500 of 3000 meter door het water van de Berkel. Bij deze 2 afstanden wordt er gewerkt met tijdsregistratie en de start en finish zijn vanaf de kanostoep bij de IJsbaan in Zutphen ( voorinschrijving kost € 15,00)

Voor de Halve Zutphense Mijl wandelen we van de IJsbaan naar de startlocatie. Zo zwemt iedereen onder bruggen door langs een mooi stukje Zutphen en komt uiteindelijk uit bij dezelfde finish, de IJsbaan. Op bijna alle bruggen staat publiek te kijken en de zwemmers aan te moedigen. De verkeerbrigadiers zorgen voor veiligheid aan de kant en de kanoërs van Anax doen dat in het water.  Duikvereniging Albacare veegt de Berkel een week ervoor schoon zodat zwemmers zich niet kunnen blesseren aan o.a. fietsen of winkelwagen die onder water liggen. Ook EHBO is aanwezig voor de noodzakelijke zorg indien nodig.

Inschrijven kan vanaf 7 april via de website www.devrijeslagdoorzutphen.nl door te klikken op de button ‘Inschrijven Berkel’.  Ook kun je ons volgens op onze facebookpagina.