Stedendriehoek

De allermooiste vredesposters

ZUTPHEN – De Zutphense scholieren Nimue van de Jan Ligthartschool, Bregje van vrijeschool De Zonnewende en Bram van de John F. Kennedyschool hebben de Zutphense ronde van de wereldwijde vredesposterwedstrijd van Lions International gewonnen. Zij mogen door naar de districtsronde.

Het thema van deze jaarlijkse wedstrijd is dit keer ‘aardig zijn helpt’. Een deskundige jury beoordeelde de inzendingen en maakte de winnaars bekend. Alle deelnemende posters zijn in de herfstvakantie, tot en met zondag 28 oktober, gratis te bewonderen in het auditorium van de Musea Zutphen.

Elk jaar organiseert Lions International een wereldwijde vredesposterwedstrijd voor kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar. Lionsclub Kattenhaven heeft drie Zutphense basisscholen gevraagd met hun groepen 8 hieraan mee te doen: de Jan Ligthartschool, de John F. Kennedyschool en vrijeschool De Zonnewende. De juryleden Tiana Wilhelm, directeur van de Musea Zutphen en Wim van der Meij, kunstenaar, selecteerden op elke school een top drie. De nummers één gaan door naar de districtsronde, waarna de nationale ronde en uiteindelijk de internationale finale in Amerika volgen. De andere winnaars waren op de Jan Ligthartschool Christiaan en Jara, op de Zonnewende Jesper en Linde en op de John F. Kennedyschool Stijn en Jill.

Scholen die belangstelling hebben om ook met groep 8 mee te doen aan de wedstrijd in 2019, kunnen contact opnemen met zutphenkattenhaven@lions.nl