Stedendriehoek

Creatieve ondernemers bundelen krachten

ZUTPHEN – Kunstlokalen Zutphen, voorheen de Sleutelwerkplaats, gelegen aan de Marsweg 118 zal zaterdag 14 april, om 14.00 uur, op feestelijke wijze haar deuren openen. De vijf kunstenaars van de voormalige sleutelwerkplaats aan de Marsweg 118 bundelen hun krachten en openen Kunstlokalen, een verzamelgebouw dat plaats geeft aan creatieve ondernemers met elk een eigen discipline. Om 14.00 uur zal burgemeester Annemieke Vermeulen middels het onthullen van het nieuwe naambord de opening officieel maken.

Het publiek krijgt de kans om onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe ‘In-Gang-Galerie’ te bezoeken waar het werk van Kunstlokalen kunstenaar Andrea van der Werff geëxposeerd wordt. Vanaf 15.00 uur worden er verschillende mini workshops en demonstraties gegeven. Zo is er in het atelier van glaskunstenaar Frank Looman een demonstratie glassnijden te zien waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen. In het Atelier van Camille-Maj Sieraden is een greep uit de huidige collectie, geïnspireerd op de natuur, geëtaleerd en is er voor een kleine groep ruimte om op ambachtelijke wijze een hanger van zilver en edelsteen of parel te maken, onder leiding van goudsmid Saràh Westerink. Andrea van der Werff laat in haar atelier Maan Kroon het prille begin van het project ‘beeld bij filmmuziek’ zien. In het atelier van Linde Leijh zijn weidse, sobere landschappen en wolkenluchten te zien in olieverf. De docenten van de cursus Woord in Beeld, Nicolette Berendsen en Linde Leijh, geven geïnteresseerden sleutel-oefeningen voor het op gang brengen van het creatieve proces.

Over Kunstlokalen
Kunstlokalen is gevestigd in een oud, charmant jaren 30 schoolgebouw dat in de jaren 50 tot 70 gebruikt werd als kleuterschool voor de gezinnen wonend op de Mars. Tegenwoordig zijn er 5 ondernemende kunstenaars gevestigd in dit voormalige schoolgebouw. Elk werken zij binnen hun eigen discipline maar zien de Kunstlokalen als verbindende factor voor kunst, creatie, educatie, verbinding en ontmoeting. www.kunstlokalen.nl