Stedendriehoek

Competitie veldrijden start in Zutphen

ZUTPHEN – Op zaterdag 6 oktober om 12.00 uur start de Ten Tusscher GOW veldritcompetitie op het crossparcours bij Wielersportvereniging ETP Zutphen. Dit vindt plaats aan De Laan naar Eme 95 op Sportpark Zuidveen.

In het veldrijden moeten de deelnemers met de fiets zo snel mogelijk een afgebakend parcours afleggen. In tegenstelling tot het wielrennen zijn grote delen van het parcours niet verhard en rijden de renners door bossen, over velden en zandwegen. Het is soms nodig de fiets op de schouders te nemen en ermee te lopen, bijvoorbeeld bij te modderige stukken of obstakels. De competitie vindt plaats in de herfst- en wintermaanden. De Nederlandse veldrijders doen het goed internationaal. Mathieu van der Poel staat regelmatig op het erepodium en wint bijna alle wedstrijden.

Wielersportvereniging ETP Zutphen heeft de eer om op deze zaterdagmiddag de openingswedstrijd voor het veldrijden van het GOW-seizoen te verzorgen. Net als andere voorgaande jaren verwacht de organisatie van de GOW 2018/2019 weer een groot aantal deelnemers: vorig jaar waren dat er driehonderd.
Zie de websites https://www.etp-zutphen.nl/evenementen/gow-zutphen/  en https://www.gow.nu  voor meer informatie.