Stedendriehoek

Clinic door toppers van Fortuna bij KVZ

ZUTPHEN – Dinsdagavond 22 mei genoten 300 jeugdkorfballers van KVZ en korfbalverenigingen uit de regio van een bijzondere clinic. Die werd gegeven door Damien Folkerts en Ard Korporaal, de hooftrainers van Fortuna Korfbal uit Delft.

Zij deden dit samen met Jessica Lokhorst, Daan Preuninger, Thomas Reijgersberg en Eva van der Zon, vier van hun topspelers waarvan de eerste twee zijn geselecteerd voor het nationale team.

Fortuna 1 korfbalt in de league en speelde onlangs zelfs de Korfbal Leaguefinale in Ziggodome tegen TOP/SolarCompleet. Gisteravond brachten zij 300 jeugdkorfballers uit Zutphen en omgeving de fijne kneepjes van de korfbalsport bij. De clinic aan drie leeftijdsgroepen stond in het teken van ‘spelen en scoren’. Zij lieten zien en ervaren dat het er bij korfbal om gaat voortdurend in beweging te zijn en altijd actief gericht op schieten en scoren. Niet alleen de jeugdkorfballers van KVZ zelf waren in grote getale aanwezig, maar ook veel spelers en speelsters van korfbalverenigingen uit de wijde regio namen deel aan de clinic. Het was een prachtig spektakel waar het plezier vanaf straalde. Niet alleen bij de jeugd van F tot A leeftijd, maar ook bij de trainers en spelers van Fortuna en bij het publiek.

Damien Folkerts blikt na afloop terug op een mooie avond: “Het leukste van de avond is de spelers en speelsters met plezier samen met de Fortuna spelers bezig te zien. Daar doen we het voor! En KVZ heeft alles top voor elkaar. Prima organisatie, professioneel, en dat in combinatie met een prachtige opkomst. Petje af!”