Stedendriehoek

Buddyrun met alleen winnaars

WARNSVELD – Het motto van de stichting Battle4kids is dat elk kind wint, altijd. Vanuit de stichting wordt, om geld te genereren voor wetenschappelijk onderzoek, een buddyrun georganiseerd. En dit gebeurt komende zaterdag in Warnsveld, in een mooi natuurgebied met voldoende ruimte en natuurlijk de Berkel.

Erik Hofmans is eventmanager van de Buddy Obstacle Run. “Na anderhalf jaar voorbereiden is het zaterdag 7 juli zover. Dan gaan er ruim 200 reguliere deelnemers van start en zo’n 30 deelnemers met een beperking. En natuurlijk zijn er heel veel buddy’s aanwezig. Dit wordt voor iedereen een winnaarsdag.”De kinderen openen zaterdag tussen 10.30 en 11.00 uur, samen met de wethouder, de opening. Er zijn tijdens de Buddy Obstacle Run twee afstanden te lopen. Zo is er een parcours van 3 en 7 kilometer. Daarnaast is er het Heldenparcours van 2 kilometer. De deelnemers gaan twee keer de Berkel door.

Daarom is het belangrijk dat de deelnemers minimaal 8 jaar zijn en een zwemdiploma hebben. “Hebben ze dit niet, dan is het belangrijk dat ze dit melden, want dan is er een alternatieve route.” Het gaat deze dag niet om het winnen. “We finishen samen, allemaal!”

Hoewel dit de eerste editie is van dit evenement, heeft de stichting veel ervaring met het organiseren van evenementen. “Wij zijn een groep vrienden die evenementen organiseren voor het goede doel. Zo hebben wij onder andere al eens een dancefeest georganiseerd. De organisatie vraagt veel van mensen. Gelukkig hebben wij veel sponsoren die ons helpen. Wij hebben acht hindernissen die gesponsord worden, iets waar wij erg blij mee zijn. En wat te denken van de vrijwilligers? Vooral langs het parcours, waar je deelnemers een handje kunt helpen als dat nodig is, maar ook op organisatorisch vlak.”

Deelnemers uit het hele land
Er hebben zich deelnemers aangemeld vanuit het hele land, zowel vanuit Warnsveld zelf tot uit het westen van het land. Wat de buddy’s betreft zijn deze erg belangrijk voor het evenement. De deelnemers aan het Heldenparcours hebben een buddy nodig of soms zelfs meerdere, zodat dit sportieve gebeuren ook voor hen mogelijk is. “Wij willen dat iedereen mee kan doen en dat kan bij ons. Samen sportief bezig zijn, deelnemers met en zonder beperking; dat is wat wij willen uitdragen. En natuurlijk willen wij zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Onderzoek naar Batten, waar de opbrengst van deze dag naartoe gaat, is belangrijk. Batten is een slopende stofwisselingsziekte bij kinderen. De ziekte openbaart zich tussen het vijfde en achtste levensjaar door zeer snelle achteruitgang van het gezichtsvermogen, leidend tot blindheid. Er ontstaan toenemende problemen in de motoriek, kinderen krijgen epilepsie en verliezen het vermogen tot communiceren. Kinderen met Batten overlijden gemiddeld tussen hun 15e en 25e levensjaar. Tot op heden is er nog geen medicijn of behandeling mogelijk.” Voor meer informatie: www.beatbatten.com 

Voor meer informatie over het evenement: www.buddyrun.nl