Stedendriehoek

Brummen en Eerbeek zijn goede gastheren

BRUMMEN/EERBEEK – ‘Brummen Eerbeek – Sterk in verblijf’. Zo luidt het document waarin de visie recreatie & toerisme uiteen is gezet. Hierin is beschreven welke troeven zich in de prachtige gemeente bevinden en hoe die aan bezoekers en inwoners gepresenteerd kunnen worden.

Aan de hand van dit visiedocument worden toekomstige beleidskeuzes beter afgewogen. En ook wordt hiermee het lokaal gastheerschap, waarvoor de lokale recreatiestichting Visit Brummen Eerbeek aan de lat staat, verder ontwikkeld. Dit betekent: aandacht voor de ‘visitor journey’ die een toerist maakt, ontwikkeling van nieuw productaanbod en marketing van de toeristische en recreatieve mogelijkheden in het gebied in en om Eerbeek en Brummen.

In lokaal gastheerschap zijn de afgelopen jaren mooie resultaten geboekt dankzij de inspanningen van de Stichting Visit Brummen Eerbeek (SVBE). Zo zijn er twee VVV-informatiepunten in de gemeente Brummen, mooi promotiemateriaal en diverse fiets- en wandelroutes gerealiseerd. Daarnaast is er een actuele agenda op de website van de VVV Brummen met zowel activiteiten en evenementen die in zowel de gemeente Brummen plaatsvinden als in de omgeving tot aan Zutphen, Apeldoorn en Arnhem. Ook beschikt de stichting over een bibliotheek aan achtergrondinformatie en foto’s van bezienswaardigheden. En als laatste organiseert de SVBE bijeenkomsten voor de achterban die goed worden bezocht en gewaardeerd.

Wethouder recreatie en toerisme Luuk Tuiten is erg tevreden over de rol die SVBE pakt in het lokale gastheerschap. “Lokaal gastheerschap is erop gericht om meer mensen te trekken die langer in onze prachtige gemeente willen verblijven of terugkomen. En die ons ook buiten het toeristische seizoen weten te vinden en meer besteden in de recreatie- en horeca-sector. Dit sluit aan op de gemeentelijke belangen omdat op die wijze werkgelegenheid in stand blijft of zelfs versterkt wordt en voorzieningen binnen de gemeente voor inwoners én bezoekers overeind blijven.”