Stedendriehoek

Bouw mee aan Timmerdorp Zutphen!

ZUTPHEN – Meer dan honderd kinderen deden vorig jaar mee aan de bouw van Timmerdorp Zutphen, een initiatief van bewoners van het Waterkwartier. Goed nieuws: Timmerdorp wordt wegens succes geprolongeerd: van maandag 24 augustus tot en met donderdag 27 augustus. Dat klinkt nog ver weg, maar achter de schermen wordt er al volop aan gewerkt.

“Er wonen heel wat kinderen in deze wijk, die een afspiegeling vormt van de rijk geschakeerde Zutphense samenleving. Het samen hutten bouwen en spelletjes doen geeft plezier en werkt verbindend. Buiten spelen is toch veel leuker dan de hele dag achter je computer zitten?” zegt Frank Holtslag, lid van het organiserende team.

“De hooggespannen verwachtingen kwamen vorig jaar uit. Met een hoofdrol, uiteraard, voor de kinderen; maar zonder de sponsoren en de vele vrijwilligers had het evenement nooit plaats kunnen vinden”, benadrukt Margreet Berends. Zij zag het enthousiasme van de kinderen in een vakantie-timmerdorp in haar vorige woonplaats Bedum (Groningen) en bracht het idee naar Zutphen, waar ze vandaan komt en inmiddels weer woont. Het sloeg aan en bracht niet alleen de kinderen maar onder meer ook de winkeliers in het Waterkwartier, van wie er meerdere een steentje bijdroegen, nader tot elkaar. Berends doet  alvast een oproep aan iedereen die eind augustus tijd en zin heeft om mee te helpen. Je aanmelden als vrijwilliger kan via info@timmerdorpzutphen.nl. Meer informatie is te vinden op www.timmerdorpzutphen.nl