Stedendriehoek

Boeren, burgers en buitenlui op middeleeuwse paasmarkt

ZUTPHEN – Voor het derde jaar op rij houdt archeologisch openluchtmuseum Erve Eme een middeleeuwse paasmarkt. Met dit jaar nóg meer handige handelaren, stoere krijgers, vaardige ambachtslieden én geweldig middeleeuws entertainment. Van zaterdag 20 tot en met maandag 22 april iedere dag volop spanning en sensatie bij Erve Eme op het terrein van De Kaardebol in Zutphen.

Op zaterdag 20 april start de markt om 11.00 uur. Marktkramen met prachtige stoffen, houtwaren, handgesmede gereedschappen, prachtige middeleeuwse kleding en naaldbindwerk. Ambachtslieden zijn aan het werk en demonstreren graag hun kunnen aan alle bezoekers.

Nieuw dit jaar is geweldig entertainment voor jong en oud. Op zaterdagmiddag zijn er boeiende verhalen van Tim Talesman onder begeleiding van harpiste Iris Schram. Op zondagmiddag komt meesterverhalenverteller Sebastiaan de Zwitser. Hij kan als geen ander jong en oud meenemen naar de magische wereld van oude verhalen en legenden. Op tweede paasdag komt de beste middeleeuwse (Zutphense) muziekband van Nederland naar Erve Eme: Datura.

“Hijs je tijdens de paasdagen in je 21e-eeuwse maliënkolder en kom naar Erve Eme. Meet je krachten met de woeste krijgers, kijk rond en verwonder je op de markt, luister naar de fantastische muziek van de troubadours en verbaas je bij de verhalenvertellers”, nodigt de organisatie iedereen uit.

De middeleeuwse paasmarkt op Erve Eme aan de Harenbergweg 1 in Zutphen is gratis toegankelijk voor kinderen van 0 tot 4 jaar, kinderen van 4 tot 11 jaar betalen 3 euro, 12 jaar en ouder 6 euro. Pinnen geniet de voorkeur. Voor meer informatie: www.erve-eme.com of bezoek het evenement op Facebook.