Stedendriehoek

Bijzondere nieuwe prijs voor klein jazzpodium

ZUTPHEN – De Beroepsvereniging Voor Improviserende Musici (BIM) reikt dit najaar de eerste BIM Podium Prijs uit. De BIM wil met deze prijs de kleine jazzpodia in het land een hart onder de riem steken. Met een financiële bijdrage van €2.000,- kan het winnende podium artiesten aantrekken die anders buiten het bereik zouden liggen van dit podium.

Een van de genomineerden is Its Time for Jazz Zutphen. “De winnaar van de prijs wordt in september bekend gemaakt. Het is mooi te zien dat ons podium is opgevallen in de Nederlandse Jazzscene dankzij ook úw inbreng. Wij gaan er voor!” aldus jazzpromotor en musicus Frank Ong-ALok (zie foto).

De BIM Podium Prijs is tevens een beloning voor het trouwe publiek dat geniet van optredens op de kleine jazzpodia. Want de luisteraars maken het mogelijk dat deze muziek op vele plekken gespeeld wordt en dragen zo bij aan een levendige jazzscene.

De BIM praat sinds 1971 mee over het kunstbeleid en zet zich in voor de belangen van jazz en geïmproviseerde muziek en musici. Zij streeft naar meer speelplekken en fatsoenlijke beloning voor artiesten. Gitarist en lid van BIM Anton Goudsmit vat het samen: “De BIM is de enige organisatie die opkomt voor de belangen van de Nederlandse improviserende musici.”

Jazz viert het leven
“Jazzmuziek is de mooiste muziek die er is. Verleidelijk interactief en divers is jazz de meest levendige en actuele kunstvorm. Jazz viert het leven en de BIM doet mee!” aldus het bestuur van de beroepsvereniging.” Het bestuur van de BIM heeft voor de BIM Podium Prijs 2019 trombonist/componist Joost Buis als extern deskundige aangetrokken. De kandidaten voor de long list van de BIM Podium Prijs zijn inmiddels bekend. De winnaar uit deze selectie wordt in september bekend gemaakt.