Stedendriehoek

Basisscholen weerhet voetbalveld op

ZUTPHEN – Op de woensdagen 4, 11 en 18 april wordt weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi gespeeld op de velden van zvv Be Quick. Alle vijftien Zutphense scholen uit het basisonderwijs hebben zich aangemeld en doen met liefst 82 teams mee.

In totaal komen ruim 800 kinderen in actie, een teken dat het schoolvoetbal nog steeds leeft bij de scholieren. Evenals vorig jaar zijn ook de kinderen uit de groepen 5 en 6 weer actief. Zij zijn op de laatste speeldag aan de beurt. Op de twee andere middagen zijn het de jongens- én meisjesteams uit de twee hoogste groepen, 7 en 8: te beginnen op 4 april de groepen 8 en een week later de groepen 7. Op die dag worden ook de finaleronden afgewerkt voor de groepen 7 en 8. Op alle dagen wordt om 13.00 uur gestart en op 11 april zal aan het einde van de middag de prijsuitreiking plaatsvinden.

De beide winnende teams van de groepen 8 krijgen de mogelijkheid om Zutphen te vertegenwoordigen op woensdag 9 mei tijdens de Regiofinale die in Deventer wordt gespeeld.

De beide winnende teams van de groepen 6 krijgen de mogelijkheid om Zutphen te vertegenwoordigen op woensdag 23 mei tijdens de halve finale van het district.